Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κων/νος Τσαχουρίδης, Ματθαίος Τσαχουρίδης και «Μίκης ο Ευξείνιος»
[Η Ναυτεμπορική]: Κων/νος Τσαχουρίδης,  Ματθαίος Τσαχουρίδης και «Μίκης ο Ευξείνιος»

[Η Ναυτεμπορική]: Κων/νος Τσαχουρίδης, Ματθαίος Τσαχουρίδης και «Μίκης ο Ευξείνιος»

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
gkoul@naftemporiki.gr

Με μοναδικό κίνητρο την αγάπη τους για τη συνθετική σκέψη του Μίκη Θεοδωράκη, ο Κωνσταντίνος και ο Ματθαίος Τσαχουρίδης γεφύρωσαν μουσικά Ανατολή και Δύση. Σ’ ένα απρόσμενο μουσικό ταξίδι, για πρώτη φορά, ο «Εύξεινος Πόντος» συνάντησε τον Μίκη Θεοδωράκη μέσα από τη φωνή του Κωνσταντίνου και την ποντιακή λύρα του Ματθαίου.

Το αποτέλεσμα ήταν η πετυχημένη μουσική παράσταση «Μίκης ο Ευξείνιος», που παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ηχογραφήθηκε ζωντανά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο του 2019.

Ο ομώνυμος δίσκος, που πρόσφατα κυκλοφόρησε από την FM Records, είναι μια διαφορετική προσέγγιση στα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Με φωνή και με δοξάρι ακολουθούμε μία έθνικ μουσική διαδρομή, πάνω σε μια επιλεγμένη ανθολογία τραγουδιών, η οποία προσεκτικά μελετήθηκε και δουλεύτηκε από κοινού με τον συνθέτη.

Με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου, είχαμε τη μεγάλη χαρά να συνομιλήσουμε με τα δύο αδέλφια, με τους δύο αγαπημένους, πολυβραβευμένους καλλιτέχνες -τον κορυφαίο σολίστα της ποντιακής λύρας Ματθαίο και τον συγκλονιστικό ερμηνευτή Κωνσταντίνο.

Λίγα λόγια για τον νέο σας δίσκο;
Κ.Τ.: «Πρόκειται για ένα όνειρο ζωής που πραγματοποιήθηκε! Ηχογραφήματα που αποδίδουν όλη τη θετική ενέργεια και τον παιδικό ενθουσιασμό μας επί σκηνής… και όλη αυτή η προσπάθεια υπό τη σκέπη του Μίκη Θεοδωράκη!»

Πώς προέκυψε η επιλογή αυτής της συγκεκριμένης ανθολογίας τραγουδιών;
Μ.Τ: «Προέκυψε από κοινού με τον συνθέτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!