Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Κομισιόν θέλει περισσότερη διαφάνεια στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ από το 2022- Ποιες χώρες είναι πηγή ανησυχίας
[Η Ναυτεμπορική]: Η Κομισιόν θέλει περισσότερη διαφάνεια στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ από το 2022- Ποιες χώρες είναι πηγή ανησυχίας

[Η Ναυτεμπορική]: Η Κομισιόν θέλει περισσότερη διαφάνεια στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ από το 2022- Ποιες χώρες είναι πηγή ανησυχίας

Νόμο για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης θα παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε μια προσπάθεια για την καλύτερη υπεράσπιση του πλουραλισμού των μέσων ενημέρωσης και της ελευθερίας του Τύπου στην Ευρώπη, από τον ερχόμενο Ιούλιο, όπως δήλωσε μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για τις Αξίες και τη Διαφάνεια Βιέρα Γιούροβα.

Όπως παραδέχτηκε, η κατάσταση των μέσων ενημέρωσης στην ΕΕ δεν είναι καλή. Υπήρξαν «ολοένα και περισσότερες επιθέσεις και απειλές κατά της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και του πλουραλισμού» και η πανδημία του Covid-19 είχε επιδεινώσει την κατάσταση.

Οι νέοι κανόνες θα βασίζονται στην ενιαία αγορά, που σημαίνει ότι θα επικεντρωθεί στον ιδιωτικό τομέα και θα επιχειρήσει να υπερασπιστεί τον πλουραλισμό μέσω της αυξημένης διαφάνειας και του ελέγχου της ιδιοκτησίας.

Ωστόσο, οι κανόνες – που έχουν προγραμματιστεί για το τρίτο τρίμηνο του 2022 – διαμορφώνονται αυτή την περίοδο από την Κομισιόν, με την τσέχα Επίτροπο να δηλώνει ότι δεν μπορεί να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τη νομοθεσία, παρά μόνο τον στόχο της.

«Γνωρίζω πολύ καλά τον σκοπό, πρέπει να προστατεύσουμε τον κλάδο των μέσων ενημέρωσης από τις επιθέσεις και από τις προσπάθειες να τα συλλάβουμε, να τα πολιτικοποιήσουμε ή να τα χρησιμοποιήσουμε για οικονομικά οφέλη», είπε χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!