Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κομισιόν: Μειώνει στο μισό τα κτίρια που χρησιμοποιεί σε βάθος δεκαετίας
[Η Ναυτεμπορική]: Κομισιόν: Μειώνει στο μισό τα κτίρια που χρησιμοποιεί σε βάθος δεκαετίας

[Η Ναυτεμπορική]: Κομισιόν: Μειώνει στο μισό τα κτίρια που χρησιμοποιεί σε βάθος δεκαετίας

Με στόχο την προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα, αλλά και για ένα πιο πράσινο μέλλον, η Κομισιόν σχεδιάζει να μειώσει κατά 50% τα κτίρια τα οποία χρησιμοποιεί στις Βρυξέλλες σε βάθος δεκαετίας.

«Σκοπεύουμε όχι μόνο να κάνουμε καλύτερη χρήση κάθε τετραγωνικού μέτρου, αλλά θέλουμε επίσης να κάνουμε κάθε τετραγωνικό μέτρο πιο πράσινο. Αυτό σημαίνει ότι θα μειώσουμε σημαντικά τον αριθμό των κτιρίων μας κατά τα επόμενα 10 χρόνια. Η συνολική επιφάνεια θα μειωθεί κατά 25%: από 780.000m² σε 580.000m² που εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλη», εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «αυτό όχι μόνο θα μας επιτρέψει να κάνουμε εξοικονόμηση, αλλά και να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα σύμφωνα με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας», διευκρινίζοντας ότι αυτό πηγαίνει μαζί με την οργάνωση των γραφείων με βάση θεματικούς πόλους για την ανάπτυξη ανταλλαγών και στενής συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσαρμόζει συνεχώς την πολιτική της για τα κτίρια στις νέες πραγματικότητες και ανάγκες. Ο στόχος της Επιτροπής είναι να αγωνιστεί για μια πράσινη, ψηφιακή και σύγχρονη διοίκηση», τόνισε και προσέθεσε ότι η Κομιοσιόν θα αξιοποιήσει επιτεύγματα που έχουν ήδη επιτευχθεί, δηλαδή την εξοικονόμηση ενέργειας κατά 65% στα κτίριά της από το 2005 και μείωση των εκπομπών CO2 κατά 86%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!