Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κομισιόν: Mέτρα στήριξης για οικονομίες και τομείς που πλήττονται από τον Covid-19
[Η Ναυτεμπορική]: Κομισιόν: Mέτρα στήριξης για οικονομίες και τομείς που πλήττονται από τον Covid-19

[Η Ναυτεμπορική]: Κομισιόν: Mέτρα στήριξης για οικονομίες και τομείς που πλήττονται από τον Covid-19

Δυναμικές παρεμβάσεις για τη στήριξη των κρατών-μελών, στη μάχη που δίνουν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού φέρεται να εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εκτός των μέτρων στήριξης που ήδη έχουν συζητηθεί, και το «παράθυρο» δημοσιονομικής ευελιξίας, η Κομισιόν εξετάζει την προσωρινή αναστολή των κανονισμών για τις κρατικές επιδοτήσεις, καθώς και την παροχή οικονομικής βοήθειας στους τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία του κορωνοϊού, επισημαίνει το Reuters σε δημοσίευμά του, επικαλούμενο αξιωματούχο των Βρυξελλών.

Η ανάπτυξη της Ευρωζώνης αναμένεται να είναι βραδύτερη φέτος σε σύγκριση με την πρόβλεψη 1,2% του προηγουμένου μηνός εξαιτίας του Covid-19 και των οικονομικών επιπτώσεων της επιδημίας, αναφέρει η Κομισιόν στην προκαταρκτική της αξιολόγηση.

Πέραν των μέτρων που υιοθετούν οι χώρες-μέλη για τη διαφύλαξη της ανάπτυξης, η Ε.Ε. εξετάζει στοχευμένα μέτρα για τομείς που πλήττονται περισσότερο, όπως ο τουρισμός, μεταφορές και αυτοκινητοβιομηχανίες.

«Σε ορισμένους τομείς που χρήζουν ανάγκης συγκεκριμένων μέτρων, ίσως να χρειασθεί να επανεξετασθούν οι κανόνες περί κρατικής βοήθειας», ανέφερε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις είναι σε προκαταρκτικό στάδιο.

Η Ε.Ε. είχε κάνει το ίδιο, αναστέλλοντας μέρη του πλαισίου κρατικών ενισχύσεων, στη διάρκεια της κρίσης του 2008, ώστε να επιτρέψει στις κυβερνήσεις να προχωρήσουν στη διάσωση τραπεζών.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα μπορύσε να προσφέρει πρόσθετη χρηματοδότηση σε τομείς που χρειάζονται άμεση στήριξη, για παράδειγμα μέσω εγγυήσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!