Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Κομισιόν εγκρίνει τη σύμβαση με τη Valneva για την αγορά ενός νέου πιθανού εμβολίου
[Η Ναυτεμπορική]: Η Κομισιόν εγκρίνει τη σύμβαση με τη Valneva για την αγορά ενός νέου πιθανού εμβολίου

[Η Ναυτεμπορική]: Η Κομισιόν εγκρίνει τη σύμβαση με τη Valneva για την αγορά ενός νέου πιθανού εμβολίου

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την όγδοη σύμβαση με φαρμακευτική εταιρεία με στόχο την αγορά του πιθανού εμβολίου της κατά της COVID-19. Η σύμβαση με τη Valneva προβλέπει τη δυνατότητα για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να αγοράσουν σχεδόν 27 εκατομμύρια δόσεις το 2022. Περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα προσαρμογής του εμβολίου σε νέες παραλλαγές και για τα κράτη μέλη να κάνουν περαιτέρω παραγγελία έως και 33 εκατομμύρια επιπλέον εμβόλια το 2023.

Η σύμβαση με τη Valneva προστίθεται σε ένα ήδη εξασφαλισμένο ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων που θα παραχθεί στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των συμβάσεων που έχουν ήδη υπογραφεί με τις AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, CureVac, Moderna και Novavax, αναφέρει η Κομισιόν. Αυτό το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο εμβολίων θα διασφαλίσει ότι η Ευρώπη είναι καλά προετοιμασμένη για εμβολιασμό, αφού αποδειχθεί ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Τα κράτη μέλη θα μπορούσαν να αποφασίσουν να δωρίσουν το εμβόλιο σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος ή να το κατευθύνουν εκ νέου σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Φον ντερ Λάιεν: Η σύμβαση επιτρέπει την προσαρμογή του εμβολίου σε νέες παραλλαγές

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν τόνισε ότι «η σύμβαση επιτρέπει την προσαρμογή του εμβολίου σε νέες παραλλαγές. Το ευρύ χαρτοφυλάκιό μας θα μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε την COVID και τις παραλλαγές της στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!