Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κολοσσαίο: Οι σήραγγες των μονομάχων ανοίγουν για πρώτη φορά στο κοινό
[Η Ναυτεμπορική]: Κολοσσαίο: Οι σήραγγες των μονομάχων ανοίγουν για πρώτη φορά στο κοινό

[Η Ναυτεμπορική]: Κολοσσαίο: Οι σήραγγες των μονομάχων ανοίγουν για πρώτη φορά στο κοινό

Η αποκατάσταση του Κολοσσαίου έχει προκαλέσει σεισμό στην Ιταλία, με την προσθήκη ενός πατώματος στη αρένα ενός από τα πιο διάσημα και δημοφιλή μνημεία της Ρώμης να προκαλεί «κολοσσιαίες» αντιπαραθέσεις για το αισθητικό αποτέλεσμα.

Το επιχείρημα της αποκατάστασης -που σκέπασε με ένα πάτωμα όλη την αρένα του Κολοσσαίου- ήταν πως το κοινό θα μπορούσε να απολαύσει τον χώρο όπως οι μονομάχοι.

Το «πάκτωμα» του χώρου δεν άρεσε σε πολλούς Ρωμαίους που είδαν την κίνηση μόνο ως μοχλό τουριστικής εκμετάλλευσης, καλύπτοντας με περίεργο τρόπο έναν αρχαιολογικό τόπο που αξίζει να τον δει κάποιος στη μορφή που έχει.

Η αποκατάσταση αυτή, 29,8 εκατομμυρίων δολαρίων, που χρηματοδοτήθηκε από ιδιώτη χορηγό -έναν Οίκο πολυτελών υποδημάτων, έφτασε στο δεύτερο μέρος της, που ολοκληρώθηκε αποκαλύπτοντας τις δαιδαλώδεις σήραγγες, στις οποίες οι μονομάχοι περνούσαν τον χρόνο της προετοιμασίας τους πριν μπουν στη μάχη, αλλά και τους χώρους που φιλοξενούσαν τα ζώα.

Στη συνέντευξη Τύπου για την ολοκλήρωση του δεύτερου σταδίου των αποκαταστάσεων του μνημείου σχετικά με την περιοχή Hypogea, όπως λέγονται τα υπόγεια μονοπάτια, παρουσιάστηκε η νέα τους μορφή, με ξύλινους διαδρόμους μήκους 525 μέτρων σε όλη την υπόγεια κατασκευή, που την καθιστούν προσβάσιμη σε τουρίστες και άλλους επισκέπτες, για πρώτη φορά στην -σχεδόν 2.000 ετών- ιστορία του μνημείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!