Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κολομβία: Ο ΟΗΕ στηλιτεύει την αυξανόμενη βία εναντίον πρώην ανταρτών της FARC-EP
[Η Ναυτεμπορική]: Κολομβία: Ο ΟΗΕ στηλιτεύει την αυξανόμενη βία εναντίον πρώην ανταρτών της FARC-EP

[Η Ναυτεμπορική]: Κολομβία: Ο ΟΗΕ στηλιτεύει την αυξανόμενη βία εναντίον πρώην ανταρτών της FARC-EP

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κατήγγειλε χθες Πέμπτη την αυξανόμενη βία σε βάρος πρώην ανταρτών που βρίσκονται στη διαδικασία κοινωνικής επανένταξης στο νότιο τμήμα της Κολομβίας, όπου δρουν αποστάτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας-Λαϊκός Στρατός (FARC-EP), που κατέθεσε τα όπλα και μετασχηματίστηκε σε πολιτικό κόμμα μετά την υπογραφή της συμφωνίας ειρήνης του 2016.

Αφότου υπεγράφη η συμφωνία, τον Νοέμβριο εκείνης της χρονιάς, ο ΟΗΕ, ο οποίος επιβλέπει τη διαδικασία κοινωνικής επανένταξης περίπου 7.000 πρώην ανταρτών, έχει καταγράψει τις δολοφονίες 248 εξ αυτών, συμπεριλαμβανομένων 73 το 2020.

Οι συνθήκες ως προς την ασφάλεια των ανδρών και των γυναικών που ανήκαν στον ένοπλο βραχίονα της οργάνωσης «έχουν επιδεινωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες» σε μια ζώνη που εκτείνεται στις περιφέρειες Μέτα, Κακετά και Γουαβιάρε, στηλίτευσε η Αποστολή των Ηνωμένων Εθνών για την Επαλήθευση της Συμφωνίας Ειρήνης στην τριμηνιαία έκθεσή της, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Στις περιοχές όπου η παρουσία του κράτους «είναι περιορισμένη», οι αποστάτες των FARC, που απορρίπτουν τη συμφωνία, «απειλούν» και «εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον πρώην μαχητών (…) θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη διαδικασία επανένταξης», αναφέρεται στο έγγραφο.

Οι ομάδες των αποστατών μετρούν περίπου 2.300 μαχητές, χωρίς ενιαία διοίκηση, που χρηματοδοτούνται από τη διακίνηση ναρκωτικών και μεταλλευμάτων που εξορύσσονται παράνομα, σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών του κολομβιανού στρατού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!