Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κολομβία: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν να «ξεπαγώσουν» οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση
[Η Ναυτεμπορική]: Κολομβία: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν να «ξεπαγώσουν» οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση

[Η Ναυτεμπορική]: Κολομβία: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν να «ξεπαγώσουν» οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση

Demonstrators march during a protest demanding government action to tackle poverty, police violence and inequalities in healthcare and education systems, in Cali, Colombia June 2, 2021. REUTERS/Juan B Diaz NO RESALES. NO ARCHIVES

Χιλιάδες Κολομβιανοί βγήκαν στους δρόμους εκ νέου σήμερα κι ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των ηγετών των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.

Οι κινητοποιήσεις κατά των κοινωνικών και οικονομικών πολιτικών του προέδρου Ιβάν Ντούκε ξεκίνησαν στις 28 Απριλίου, με τους διαδηλωτές να ζητούν ένα βασικό εισόδημα, ευκαιρίες για τους νέους και να μπει τέλος στην αστυνομική βία.

Την επιτροπή που εκπροσωπεί τους διαδηλωτές στις συνομιλίες με την κυβέρνηση απαρτίζουν συνδικαλιστικές ενώσεις, φοιτητικές οργανώσεις και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Την περασμένη εβδομάδα οι δύο πλευρές κατέληξαν σε ένα σχέδιο συμφωνίας, οι λεπτομέρειες του οποίου δεν έχουν δημοσιευτεί. Όμως, αργότερα, η επιτροπή κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπαναχώρησε και οι συνομιλίες χθες τερματίστηκαν χωρίς να σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος.

Η κυβέρνηση λέει ότι οι ηγέτες των διαδηλωτών πρέπει να καταδικάσουν τους αποκλεισμούς των δρόμων, οι οποίοι έχουν προκαλέσει ελλείψεις σε ολόκληρη τη χώρα και πλήττουν τις εξαγωγές καφέ, άνθρακα και άλλων προϊόντων, προσθέτοντας πως το σημείο αυτό είναι μη διαπραγματεύσιμο. Η επιτροπή απάντησε πως δεν μπορεί να μεταπείσει όλους τους διαδηλωτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!