Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Κολομβία ανοίγει τα σύνορα με τη Βενεζουέλα μετά από 14 μήνες
[Η Ναυτεμπορική]: Η Κολομβία ανοίγει τα σύνορα με τη Βενεζουέλα μετά από 14 μήνες

[Η Ναυτεμπορική]: Η Κολομβία ανοίγει τα σύνορα με τη Βενεζουέλα μετά από 14 μήνες

Η Κολομβία ξεκίνησε σήμερα σταδιακό άνοιγμα των συνόρων της με τη Βενεζουέλα μετά από κλείσιμο 14 μηνών με σκοπό να περιορίσει τη διάδοση του κορωνοϊού.

Η Κολομβία, της οποίας τα σύνορα με τη Βενεζουέλα εκτείνεται περίπου 1.380 μίλια (2.220 χλμ.), ήταν ο κύριος προορισμός για τους Βενεζουελάνους να εγκαταλείψουν την κοινωνική και οικονομική κρίση της χώρας τους. Οι δύο χώρες δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις.

Το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων εγκρίθηκε από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, σύμφωνα με ψήφισμα που δημοσίευσε το υπουργείο Εσωτερικών των Άνδεων. Το υπουργείο είπε ότι τα μέτρα ασφαλείας υπό το πρίσμα της πανδημίας COVID-19 που καθιερώθηκαν από το υπουργείο Υγείας της Κολομβίας πρέπει να ακολουθούνται κατά τη διάρκεια των διασυνοριακών μετακινήσεων.

Η Κολομβία έκλεισε τα σύνορά της τον Μάρτιο του 2020. Είπε ότι ο οργανισμός μετανάστευσης θα προγραμματίσει συγκεκριμένες ώρες για διέλευση και θα θεσπίσει περιορισμούς βάσει του τελευταίου αριθμού εγγράφων ταυτότητας των πολιτών. Η Κολομβία άνοιξε ξανά τα σύνορά της με τη Βραζιλία, τον Ισημερινό, το Περού και τον Παναμά στις 19 Μαΐου.

Περίπου 1,7 εκατομμύρια Βενεζουελάνοι κατοικούν στην Κολομβία. Ο αριθμός θα μπορούσε να αυξηθεί τους επόμενους μήνες μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Προέδρου της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε να παραχωρήσει προσωρινά προστατευτικό καθεστώς στους μετανάστες από τη Βενεζουέλα για περίοδο 10 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!