Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κόλλησε Covid -19 το σχέδιο εξυγίανσης της «Μαλαματίνας»
[Η Ναυτεμπορική]: Κόλλησε Covid -19 το σχέδιο εξυγίανσης της «Μαλαματίνας»

[Η Ναυτεμπορική]: Κόλλησε Covid -19 το σχέδιο εξυγίανσης της «Μαλαματίνας»

Της Βάσως Βεγίρη
vveg@naftemporiki.gr

Στα «δίχτυα» των καθυστερήσεων που έχει επιφέρει η πανδημία του νέου κορονοϊού στη λειτουργία του δικαστικού συστήματος έχει «σκοντάψει» η εξυγίανση της ιστορικής οινοποιίας «Μαλαματίνα». Η δικάσιμος για τη συζήτηση του σχεδίου εξυγίανσης που έχει καταθέσει ο θεσσαλικός όμιλος Mantis Group είχε οριστεί για τις 22 Φεβρουαρίου, αναβλήθηκε λόγω των μέτρων ενάντια στην πανδημία για τις 22 Μαρτίου, οπότε και αναβλήθηκε εκ νέου για τον ίδιο λόγο, χωρίς να έχει οριστεί νέα δικάσιμος.

Στέλεχος της ιστορικής οινοποιίας επισημαίνει στη «Ν» ότι τέτοιες καθυστερήσεις δεν είναι για καλό ούτε για την εταιρεία ούτε για τον επενδυτή, που σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό αναμενόταν να είχε μπροστά του για το 2021 σχεδόν μια ολόκληρη χρήση για να εφαρμόσει τα σχέδιά του και ευελπιστούσαν να οριστεί δικάσιμος εντός του Απριλίου και όχι μετά το Πάσχα.

Το σχέδιο εξυγίανσης είχε κατατεθεί στα τέλη Δεκεμβρίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης (οπότε και είχε πάρει δικάσιμο για τις 22 Φεβρουαρίου) και έχει τη συναίνεση των Piraeus SNF DAC, doValue και Εθνικής Τράπεζας, καθώς και των συνδεδεμένων μερών, και υπογράφεται από πιστωτές που εκπροσωπούν συνολικά το 79,4% (μαζί με τα συνδεδεμένα μέρη).

Αύξηση κύκλου εργασιών

Υπό το νέο της ιδιοκτησιακό καθεστώς η «Μαλαματίνα», σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο εξυγίανσης, αναμένεται να αυξήσει σταδιακά τον κύκλο εργασιών της με ετήσιο ρυθμό 3% και να μπορέσει να έχει καθαρά κέρδη από τον δεύτερο κιόλας χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!