Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κολύμβηση: Διευθετείται με νομοθετική διάταξη το θέμα του Γκολομέεβ
[Η Ναυτεμπορική]: Κολύμβηση: Διευθετείται με νομοθετική διάταξη το θέμα του Γκολομέεβ

[Η Ναυτεμπορική]: Κολύμβηση: Διευθετείται με νομοθετική διάταξη το θέμα του Γκολομέεβ

Μια διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, διευθετεί το θέμα που είχε προκύψει με τη στρατιωτική θητεία του Κριστιάν Γκολομέεβ.

Βάσει της διάταξης, αναβάλλεται η κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις αθλητών που συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες ή Παγκόσμια Πρωταθλήματα, έως το τέλος του έτους διεξαγωγής των διοργανώσεων αυτών, προκειμένου δε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έως το τέλος του 2021.

Παράλληλα, στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία και την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και άλλα ζητήματα», που συζητείται στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, περιλαμβάνονται κι άλλες διατάξεις που αφορούν τον αθλητισμό.

Μεταξύ αυτών, προβλέπεται ότι σε ομοσπονδίες που έχει διοριστεί προσωρινή διοίκηση Πρωτοδικείου, πριν την έναρξη ισχύος της διάταξης, οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας διοίκησης μπορούν να διεξαχθούν ως τις 31/5.

Η ρύθμιση αυτή αφορά ομοσπονδίες που έχουν ήδη προσωρινή διοίκηση (όπως οι ομοσπονδίες πυγμαχίας και μηχανοκίνητου αθλητισμού), αλλά πιθανόν και άλλες ομοσπονδίες, αν υπάρξει διορισμός διοίκησης Πρωτοδικείου πριν την ψήφιση και δημοσίευση της διάταξης στο ΦΕΚ.

Ακόμη, παρατείνεται ως τις 31 Μαΐου η θητεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και ως τις 30 Ιουνίου η θητεία των Δ.Σ. και των λοιπών καταστατικών οργάνων πάσης μορφής σωματείων και συλλόγων (πολιτιστικών, φιλανθρωπικών, αθλητικών κ.λπ.), εφόσον έχει λήξει ή λήγει ενόσω βρίσκονται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!