Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κοκτέιλ ρυθμίσεων για οικονομική ανάταξη εταιρειών και νοικοκυριών
[Η Ναυτεμπορική]: Κοκτέιλ ρυθμίσεων για οικονομική ανάταξη εταιρειών και νοικοκυριών

[Η Ναυτεμπορική]: Κοκτέιλ ρυθμίσεων για οικονομική ανάταξη εταιρειών και νοικοκυριών

Του Γιώργου Κούρου
gkouros@naftemporiki.gr

Το τριπλό «πακέτο» για τη ρύθμιση των φορολογικών οφειλών, με στόχο τη διευκόλυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού, από το χτύπημα του οποίου έχει «γονατίσει» η αγορά, θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών.

Το νέο καθεστώς ρύθμισης των οφειλών προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας», ενώ το νέο πλαίσιο ρυθμίσεων, όπως έχει ήδη επισημάνει η «Ν», παρέχει λύσεις όχι μόνο για οφειλές που δημιουργήθηκαν την περίοδο Μαρτίου – Ιουνίου 2020, οπότε και ελήφθησαν ειδικά μέτρα διακοπής ή δραστικού περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία, αλλά και για οφειλές που γεννήθηκαν πριν και μετά το lockdown.

To νέο «πακέτο» ρυθμίσεων

Αναλυτικότερα, με το νέο πλαίσιο που δημιουργείται μπορούν οι οφειλέτες έπειτα από αίτησή τους να υπαχθούν σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής σε έως 24 μηνιαίες δόσεις με την επιφύλαξη του ελάχιστου ποσού μηνιαίας δόσης 30 ευρώ.
Το μέτρο αφορά οφειλές βεβαιωμένες στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ) και τα Ελεγκτικά Κέντρα, που δεν τελούν σε καθεστώς ρύθμισης, για τις οποίες έχει χορηγηθεί αναστολή είσπραξης και παράταση καταβολής, σύμφωνα με τις διατάξεις των από 11.03.2020, 30.03.2020 και 01.05.2020 ΠΝΠ.

Επισημαίνεται ότι οι βασικές οφειλές, από την ημερομηνία υπαγωγής τους στη ρύθμιση, επιβαρύνονται με τόκο 2,5% ετησίως, αντί των τόκων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!