Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κλιματικό ντόμινο θα χτυπήσει το 40% των ανθρώπων
[Η Ναυτεμπορική]: Κλιματικό ντόμινο θα χτυπήσει το 40% των ανθρώπων

[Η Ναυτεμπορική]: Κλιματικό ντόμινο θα χτυπήσει το 40% των ανθρώπων

Εφιαλτικό σενάριο από μια ακόμη μελέτη για τις επιπτώσεις τη κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη. Ερευνητές με επικεφαλής επιστήμονες του Ινστιτούτου Έρευνας Κλιματικής Επίδρασης του Πότσνταμ (PIK) κάνουν λόγο για ένα «κλιματικό ντόμινο» που θα έχει ως αποτέλεσμα να επηρεαστεί αρνητικά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχεδόν μισός ανθρώπινος πληθυσμός.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα επίπεδα των πάγων στην Δυτική Ανταρκτική και την Γροιλανδία. Μελέτησαν επίσης την κατάσταση των τροπικών δασών του Αμαζονίου αλλά και το Ρεύμα του Κόλπου που είναι γνωστό ότι επηρεάζει το παγκόσμιο κλίμα. Στην συνέχεια πραγματοποίησαν περισσότερες από τρία εκατ. προσομοιώσεις.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ακόμη και αν καταφέρουμε να πιάσουμε τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισίου για την αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη η αποσταθεροποίηση του κλίματος θα είναι τέτοια που θα προκαλέσει ένα ντόμινο παρενεργειών στα στρώματα πάγων, στο Ρεύμα του Κόλπου και τα τροπικά δάση του Αμαζονίου.

«Αν δεν εμποδίσουμε άμεσα τις εκπομπές βλαβερών αερίων οι επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή δεν θα μπορούν να εμποδιστούν και τα αποτελέσματα τους θα τα δούμε πιο δυναμικά στο τέλος του αιώνα» αναφέρει ο Τζόναθαν Τζόναθαν Ντόντζες, στέλεχος του PIK. Το λιώσιμο των πάγων θα φέρει άνοδο της στάθμης της θάλασσας με τις μελέτες να διαδέχονται η μια την άλλη με ορισμένες να παρουσιάζουν πιο αισιόδοξα σενάρια και άλλες πιο απαισιόδοξα όσον αφορά το ύψος της ανόδου των υδάτων αλλά και τον χρονικό ορίζοντα που αυτό θα συμβεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!