Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κλιματική αλλαγή: Πρωτόγνωρες πυρκαγιές στη Ρωσία- Συνδρομή στρατού και τεχνητή βροχή στη Σιβηρία
[Η Ναυτεμπορική]: Κλιματική αλλαγή: Πρωτόγνωρες πυρκαγιές στη Ρωσία- Συνδρομή στρατού και τεχνητή βροχή στη Σιβηρία

[Η Ναυτεμπορική]: Κλιματική αλλαγή: Πρωτόγνωρες πυρκαγιές στη Ρωσία- Συνδρομή στρατού και τεχνητή βροχή στη Σιβηρία

Οι πυρκαγιές που κατακαίουν την τάιγκα της Σιβηρίας έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια, ένα φαινόμενο το οποίο οι επιστήμονες αποδίδουν στην κλιματική αλλαγή.

Στο Γιακούτσκ, στη δημοκρατία της Γιακουτίας στη βορειοανατολική Ρωσία, οι παραδόσεις των σαμάνων παραμένουν ισχυρές και πολλοί κάτοικοι της περιοχής πιστεύουν ότι η φύση είναι ένα ζωντανό πνεύμα το οποίο θα παραμείνει πάντα σε αρμονία με τον άνθρωπο. Όμως ο Αλεξάντρ Φιοντόροφ, αναπληρωτής διευθυντής του ινστιτούτου Melnikov στο Γιακούτσκ, πιστεύει ότι οι πυρκαγιές των τελευταίων ετών αποδεικνύουν ότι αυτή η πεποίθηση είναι λανθασμένη.

«Η φύση μας θυμίζει (…) ότι δεν μπορούμε να εναποθέτουμε όλες τις ελπίδες μας σε εκείνη», σημειώνει και «πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε» για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Η Γιακουτία, μια τεράστια περιοχή με πολύ λίγους κατοίκους, κινδυνεύει να είναι το πρώτο θύμα της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη, προειδοποιεί ο Φιοντόροφ.

Ήδη η μέση ετήσια θερμοκρασία στην περιοχή αυτή, που είναι μια από τις πιο παγωμένες της Γης, έχει αυξηθεί κατά 3 βαθμούς Κελσίου, την ώρα που σε όλον τον πλανήτη η θερμοκρασία έχει αυξηθεί κατά έναν βαθμό Κελσίου από την αρχή του 20υ αιώνα. Φέτος το καλοκαίρι η θερμοκρασία έφτασε πολλές ημέρες το ρεκόρ των 39 βαθμών Κελσίου.

Κι αν είναι δύσκολο να συνδεθούν άμεσα οι πυρκαγιές με την κλιματική αλλαγή, η άνοδος της θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο και η ξηρασία τις καθιστούν πιο πιθανές και καταστροφικές, σύμφωνα με τους ειδικούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!