Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κλιματική αλλαγή: Πώς θα αποτρέψουμε την επόμενη κρίση
[Η Ναυτεμπορική]: Κλιματική αλλαγή: Πώς θα αποτρέψουμε την επόμενη κρίση

[Η Ναυτεμπορική]: Κλιματική αλλαγή: Πώς θα αποτρέψουμε την επόμενη κρίση

Της Πέπης Γρηγοριάδου
pegri@naftemporiki.gr

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα του τελευταίου μήνα άφησαν εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλον τον κόσμο χωρίς ρεύμα. Εκτός από την Ελλάδα, προβλήματα αντιμετώπισε νωρίτερα η Ισπανία και πρόσφατα οι νότιες ΗΠΑ και ανάμεσά τους το Τέξας, η αμερικανική πολιτεία, που είναι πρώτη σε παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα.

«Είναι μία προειδοποίηση για ολόκληρο τον κόσμο ότι ακόμη και οι περιοχές όπου η ενέργεια βρίσκεται σε υπεραφθονία μπορούν να συναντήσουν προβλήματα και αυτό μπορεί να είναι καταστροφικό», λέει ο Μάικλ Ουέμπερ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και επιστημονικός και τεχνολογικός διευθυντής του ENGIE του Παρισιού.

Έτσι θα μπορούσε να ανοίξει ένας διάλογος για την ενεργειακή επάρκεια και τη βιωσιμότητα του πλανήτη.
Ο Μπιλ Γκέιτς που είχε προβλέψει το 2015 για μία μεγάλη πανδημία επανήλθε λέγοντας ότι η πανδημία μία πολύ εύκολη κατάσταση σε σχέση με αυτό που φέρνει η κλιματική αλλαγή.

«Δύο αριθμούς πρέπει να έχουμε στον νου μας όταν μιλάμε για την κλιματική αλλαγή. Ο πρώτος είναι 51 δισ. Ο άλλος είναι το μηδέν. 51 δισ. είναι οι τόνοι αερίων θερμοκηπίου που προστίθενται κάθε χρόνο στην ατμόσφαιρα. Το μηδέν είναι ο στόχος μας», τόνισε ο διεσκατομμυριούχος Γκέτις που είπε ότι η χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η ηλεκτροκίνηση είναι μόνο η αρχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!