Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κλιμα: Πάνω από τους μισούς νέους εκτιμούν ότι η ανθρωπότητα είναι καταδικασμένη
[Η Ναυτεμπορική]: Κλιμα: Πάνω από τους μισούς νέους εκτιμούν ότι η ανθρωπότητα είναι καταδικασμένη

[Η Ναυτεμπορική]: Κλιμα: Πάνω από τους μισούς νέους εκτιμούν ότι η ανθρωπότητα είναι καταδικασμένη

Παγκόσμιο “SOS” στέλνει επιστημονική έρευνα για το κλίμα που δημοσιεύει το BBC, με το 60% των νέων να εκφράζει έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Οι ηγέτες του κόσμου δέχονται έντονες πιέσεις από κινήματα και οργανώσεις να δράσουν άμεσα για τον περιορισμό της ανόδου της θερμοκρασίας, με τις ΗΠΑ και την ΕΕ να ετοιμάζονται μέσα στην εβδομάδα, να δημοσιοποιήσουν κοινή διακήρυξη, η οποία θα υπόσχεται τον περιορισμό των εκπομπών μεθανίου κατά τουλάχιστον 30% από το 2030, σε σχέση με τα επίπεδα του 2020, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Την έρευνα για τους νέους και την κλιματική αλλαγή διεξήγε το αγγλικό πανεπιστήμιο του Μπαθ σε δέκα χώρες, με τη συνεργασία πέντε ακόμη πανεπιστημίων. Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από την ομάδα έρευνας και εκστρατειών Avaaz.

Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν το 60% των νέων αισθάνεται πολύ ανήσυχο ή εξαιρετικά ανήσυχο σχετικά με την κλιματική αλλαγή.Πάνω από το 45% των νέων επισημαίνει επίσης πως το ζήτημα του κλίματος επηρεάζει την προσωπική τους ζωή. Το 75% δηλώνει ακόμη πως το μέλλον τους τρομάζει, ενώ πάνω από τους μισούς(56%) εκτιμούν ότι η ανθρωπότητα είναι καταδικασμένη.

Η έρευνα θεωρείται η μεγαλύτερη του είδους και θα δημοσιευτεί στην επιθεώρηση Lancet Planetary Health.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!