Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Σε κλίμα ανασχηματισμού συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο
[Η Ναυτεμπορική]: Σε κλίμα ανασχηματισμού συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

[Η Ναυτεμπορική]: Σε κλίμα ανασχηματισμού συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

Του Γιάννη Καμπουράκη
gkamp@naftemporiki.gr

Η διχογνωμία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα για το αν και πότε θα γίνει ανασχηματισμός, αφορά εδώ και αρκετές ημέρες την ύλη των παραπολιτικών στηλών εφημερίδων και ιστοσελίδων. Ο ένας προαναγγέλλει και ο άλλος διαψεύδει, χωρίς μέχρι τώρα να είναι κατανοητό τι κερδίζει η κυβέρνηση από αυτήν την εικόνα, όταν τον ανασχηματισμό τον έχει προαναγγείλει (δεν είθισται, αλλά συνέβη) ο ίδιος ο πρωθυπουργός και κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι είναι στα σκαριά. Ωστόσο είναι κατανοητό τι χάνει η κυβέρνηση από αυτήν την εικόνα. Κάποιοι από τους υπουργούς που θα καθίσουν σε λίγο στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου, ορισμένοι μάλιστα έχοντας αναλάβει κρίσιμα χαρτοφυλάκια, λειτουργούν ήδη σε καθεστώς ανασφάλειας και αυτό σίγουρα δεν είναι θετικό.

Πίσω από τις δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη και τις διαψεύσεις του κ. Πέτσα, κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι ο ανασχηματισμός είναι ζήτημα ημερών. Λίγων, αν γίνει το διάστημα μετά τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη (7 Ιουλίου) και ειδικότερα μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 16ης και της 17ης Ιουλίου εφόσον υπάρξει «λευκός καπνός» για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Περισσοτέρων αν γίνει πριν τη ΔΕΘ, σηματοδοτώντας – στο καλό σενάριο – ότι η συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών θα επιτευχθεί μέσα στο καλοκαίρι και θα συμπέσει και με το τέλος – όπως ελπίζουν όλοι – της κρίσης του κορωνοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!