Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κλειδώνουν οι «ομάδες κρούσης» για τις εκκρεμείς συντάξεις
[Η Ναυτεμπορική]: Κλειδώνουν οι «ομάδες κρούσης» για τις εκκρεμείς συντάξεις

[Η Ναυτεμπορική]: Κλειδώνουν οι «ομάδες κρούσης» για τις εκκρεμείς συντάξεις

Την επιχείρηση «εκκρεμείς συντάξεις» επιχειρεί να βάλει σε πλήρη τροχιά ο e-ΕΦΚΑ, συγκροτώντας «Κλιμάκια – Ομάδες εργασίας» με σκοπό την επιτάχυνση της απονομής των εκκρεμών συντάξεων.

Στα ειδικά κλιμάκια που θα λειτουργούν με συγκεκριμένη στοχοθεσία μπορούν να συμμετέχουν μόνο υπάλληλοι που γνωρίζουν και επιτελούν αποκλειστικά τα εξής αντικείμενα: απονομή παροχών (κύριας και επικουρικής σύνταξης), ανακεφαλαίωση χρόνου ασφάλισης, έλεγχος καταβολής εισφορών, αναγνώριση και διαπίστωση χρόνων ασφάλισης, εκκαθάρισης συντάξεων. Οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα κλιμάκια σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, έως 15 Ιανουαρίου.

Οι στόχοι που τίθενται είναι να εκδίδονται έως και 130 νέες συνταξιοδοτικές αποφάσεις από έναν υπάλληλο τον μήνα, οι 70 εκτός κλιμακίου -δηλαδή στο κανονικό ωράριο- και οι 60 εντός κλιμακίου, δηλαδή κατά την απασχόληση εκτός ωραρίου και υπερωριακής απασχόλησης. Η μηνιαία αμοιβή – «μπόνους» για την επίτευξη του 100% του στόχου των κλιμακίων που προετοιμάζουν την ωρίμανση των φακέλων και των κλιμακίων απονομής συντάξεων, προσδιορίζεται στα 480 ευρώ.

Η αμοιβή για μικρότερες αποδόσεις υπολογίζεται σύμφωνα με συγκεκριμένες παραμέτρους. Οι στόχοι έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων για κάθε μήνα ποικίλλουν ανά κλιμάκιο και ανά Ταμείο. Για παράδειγμα, για την έκδοση συντάξεων από το ΙΚΑ (κύριων και επικουρικών) ο στόχος είναι μεταξύ 50 και 110 αποφάσεων, για τον ΟΑΕΕ από 25 έως 50, ενώ για αιτήσεις Δημοσίου (κύρια σύνταξη, επικουρική, εφάπαξ) από 55 έως 90 αποφάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!