Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: KKE: Πρόταση Νόμου για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των διανομέων έτοιμου φαγητού και ποτού
[Η Ναυτεμπορική]: KKE: Πρόταση Νόμου για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των διανομέων έτοιμου φαγητού και ποτού

[Η Ναυτεμπορική]: KKE: Πρόταση Νόμου για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των διανομέων έτοιμου φαγητού και ποτού

Άθλιες συνθήκες αμοιβής και εργασίας, βιώνουν οι εργαζόμενοι στις εταιρίες διανομής έτοιμου φαγητού και ποτού, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι έχει κάνει επανειλημμένες παρεμβάσεις για αυτό το θέμα στην Βουλή, ενώ καταθέτει πρόταση νόμου για αντιμετωπιστούν αυτά τα επείγοντα προβλήματα των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις διανομής έτοιμου φαγητού και ποτού.

Αποτέλεσμα αυτών των άθλιων συνθηκών, όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ, «είναι και ο βαρύς φόρος αίματος που έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι στους τομείς αυτούς, ακόμη και με την ζωή τους στην μάχη για το μεροκάματο».

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ

«ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΤΟΙΜΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΟΥ»

Άρθρο 1
Όλοι όσοι παρέχουν αμειβόμενες υπηρεσίες παράδοσης μέσω εταιριών που επιτελούν το έργο της διανομής έτοιμου φαγητού και ποτού, συνδέονται με τις εταιρείες αυτές αποκλειστικά με σχέση εξαρτημένης εργασίας.

Άρθρο 2
Απαγορεύεται οποιοσδήποτε άλλος τρόπος (όπως π.χ. Τίτλος Κτήσης) συναλλαγής των διανομέων με τις εταιρείες του άρθρου 1.

Άρθρο 3
Η ασφάλιση στους οικείους ασφαλιστικούς οργανισμούς των εργαζομένων του άρθρου 1 γίνεται κατ’ αποκλειστικότητα από τις εταιρείες για τις οποίες παρέχονται οι υπηρεσίες διανομής, με βάση τις διατάξεις της νομοθεσίας που διέπει τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, καθώς τους νόμους και τις συλλογικές συμβάσεις που καθορίζουν τους όρους εργασίας και αμοιβής των εργαζομένων διανομέων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!