Κυριακή, 16 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ΚΚΕ: Να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ
[Η Ναυτεμπορική]: ΚΚΕ: Να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ

[Η Ναυτεμπορική]: ΚΚΕ: Να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ

Το ΚΚΕ «θα πρωτοστατήσει όχι μόνο για να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ, αλλά και για ενισχυθεί η θεραπευτική φιλοσοφία του», ανέφερε ο Περισσός σε ανακοίνωσή στου, καλώντας τους θεραπευόμενους και τις οικογένειές τους, αλλά και την κοινωνία «να δώσουν τη μάχη για να ενισχυθεί ο ρόλος του ΚΕΘΕΑ και της «στεγνής θεραπευτικής» πρότασής του».

«Η διορισμένη από την Κυβέρνηση Διοίκηση του ΚΕΘΕΑ ξεκινά το έργο της αποκαθήλωσης του φορέα, με πρώτη πράξη τη «διαβούλευση» με τους εργαζόμενους για το νέο Κανονισμό Λειτουργίας του. Ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ είναι συνέχεια της ωμής κυβερνητικής παρέμβασης, μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατήργησε το αυτοδιοίκητο του φορέα. Είναι άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα της αλλοίωσης του θεραπευτικού μοντέλου και της θεραπευτικής φιλοσοφίας του ΚΕΘΕΑ. Είναι άλλο ένα κυβερνητικό χτύπημα στην φιλοσοφία της «στεγνής θεραπείας» και στον εναρμονισμό στη λογική της «μείωσης της βλάβης», όπως επιτάσσει η στρατηγική της ΕΕ για την αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης.

Κύρια στοιχεία του νέου Κανονισμού Λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ είναι:

  • Η αλλαγή στον χαρακτήρα και στη θεραπευτική πρόταση του ΚΕΘΕΑ, αφού υποβαθμίζεται έως καταργείται η φιλοσοφία της Θεραπευτικής Κοινότητας ως μοντέλο θεραπείας και πλέον εντάσσεται η «μείωση της βλάβης» στους σκοπούς του ΚΕΘΕΑ.
  • Η συγχώνευση και η κατάργηση Μονάδων και Τμημάτων του ΚΕΘΕΑ, με γνώμονα τη λογική «κόστος – όφελος» και όχι τις θεραπευτικές ανάγκες χρηστών, εξαρτημένων και των οικογενειών τους, όπως αυτές εκφράζονται σε κάθε περιοχή της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!