Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κυβέρνηση: Ούτε lockdown, ούτε άλλη υποχρέωση εμβολιασμού
[Η Ναυτεμπορική]: Κυβέρνηση: Ούτε lockdown, ούτε άλλη υποχρέωση εμβολιασμού

[Η Ναυτεμπορική]: Κυβέρνηση: Ούτε lockdown, ούτε άλλη υποχρέωση εμβολιασμού

Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου

Κάθε σκέψη για επιβολή lockdown ή για διεύρυνση της υποχρέωσης εμβολιασμού στους ένστολους -παρά την έκδηλη ανησυχία της για έκρηξη της πανδημίας- απέρριψε χθες η κυβέρνηση με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη,να περιγράφει ενδεχόμενο lockdown στην Ελλάδα ως αντίθετο με τα επιστημονικά δεδομένα και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, να χαρακτηρίζει την υποχρέωση εμβολιασμού ως ένα μέτρο χωρίς ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα.

Με διαφορά λίγων ωρών ο υπουργός Υγείας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκαν χθες στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών και κατέστησαν σαφές ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να σηκώσει κανένα από αυτά τα δύο «χαρτιά» που εξετάζονται σε άλλες χώρες της ΕΕ για την αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι είναι «επιστημονικοί» λόγοι αυτοί που επιβάλλουν να μην κηρυχθεί lockdown στην Ελλάδα. Ειδικότερα, σημείωσε ότι έχει εμβολιαστεί πλέον στην Ελλάδα το 73% του ενήλικου πληθυσμού κάτι που σημαίνει ότι αυτοί οι πολίτες δεν κινδυνεύουν με βαριά νόσηση. Ωστόσο, μετά από σχετική παρατήρηση δημοσιογράφων κ. Πλεύρης επιβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στις ΜΕΘ περισσότεροι από 100 πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες οι οποίοι αντιστοιχούν, μάλιστα, στο 18% όσων νοσούν βαριά από κορωνοϊό στην Ελλάδα. Πάντως, ο κ. υπουργός Υγείας δεν έκρυψε την ανησυχία του για αρνητικές εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας τις επόμενες ημέρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!