Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η κυβέρνηση ανεβάζει τον πήχη για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας
[Η Ναυτεμπορική]: Η κυβέρνηση ανεβάζει τον πήχη  για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας

[Η Ναυτεμπορική]: Η κυβέρνηση ανεβάζει τον πήχη για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας

Του Θάνου Τσίρου
ttsiros@naftemporiki.gr

Οριστικοποιείται το πακέτο μέτρων στήριξης που θα εφαρμοστεί μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2020, το οποίο ενδεχομένως θα ανεβάσει το συνολικό κονδύλι των μέτρων πάνω από τα 24 δισ. ευρώ για ολόκληρο το έτος, με στόχο να περιοριστεί η έκταση της ύφεσης, ώστε αυτή να κινηθεί εντός των προβλεπόμενων επιπέδων του 8% με τη λήξη της φετινής περιπετειώδους χρονιάς.
Χθες ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το συνολικό κονδύλι των μέτρων που θα εφαρμοστούν φέτος για να μετριαστούν οι συνέπειες της ύφεσης να ξεπεράσει ακόμη και τα 24 δισ. ευρώ (στο ποσό των 24 δισ. ευρώ περιλαμβάνονται και οι εγγυήσεις για τη χορήγηση δανείων, ενώ οι καθαρές εκταμιεύσεις πόρων εκτιμώνται σε περίπου 17-18 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους).
Σε αυτόν τον λογαριασμό θα πρέπει να «χωρέσουν» και τα αναδρομικά των συνταξιούχων, τα οποία θα καταβληθούν εξ ολοκλήρου μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά και οι αυξημένες δαπάνες για την αμυντική θωράκιση της χώρας. Επί του περιεχομένου του πακέτου, το οικονομικό επιτελείο τηρεί «σιγή ασυρμάτου» παραπέμποντας για τις σχετικές ανακοινώσεις στην ομιλία του πρωθυπουργού το επόμενο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!