Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κύθηρα: Το αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης» γιορτάζει 50 χρόνια λειτουργίας
[Η Ναυτεμπορική]: Κύθηρα: Το αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης» γιορτάζει 50 χρόνια λειτουργίας

[Η Ναυτεμπορική]: Κύθηρα: Το αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης» γιορτάζει 50 χρόνια λειτουργίας

Τα 50 χρόνια λειτουργίας του γιορτάζει φέτος το αεροδρόμιο Κυθήρων «Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης». Ειδικότερα στις 20 Δεκεμβρίου 2021, συμπληρώνονται ακριβώς 50 χρόνια, από την πρώτη προσγείωση στον τότε χωμάτινο διάδρομο, του θρυλικού Skyvan της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας, «Νήσος Μύκονος», με νηολόγιο SX-BBN.

Οι εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων, με πρωτοβουλία του αερολιμενάρχη, Σταύρου Παϊζάνου, και με τη συνεργασία του δήμου Κυθήρων, καθώς και με χορηγίες των τοπικών φορέων και ξενοδόχων του νησιού, πραγματοποιήθηκαν σειρά εκδηλώσεων όπως: δωρεάν πτήσεις για κατοίκους του νησιού με αεροπλάνα της Γενικής Αεροπορίας (παράλληλα με επετειακό Fly In της AOPA Hellas 28/08 έως 2/09), πτήσεις με αερόστατο, πτήσεις με αλεξίπτωτο ελεύθερης πτώσης (skydiving), με αλεξίπτωτο πλαγιάς (parapente), με αετό βουνού (όλα με συμμετοχή κοινού), καθώς και η συναυλία του Χρήστου Θηβαίου και του συγκροτήματός του στον Αβλέμωνα Κυθήρων. Παράλληλα με το «ALEXANDER ONASSIS AIR SHOW 2021» και στο πλαίσιο του επετειακού Fly In της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.Α.Ο.) διεξήχθηκαν με επιτυχία αντίστοιχες εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή 110 αεραθλητών της ΕΛ. Α. Ο, από 7 διαφορετικά αεραθλήματα και 32 αεροπλάνα (16 έως 19 Σεπτεμβρίου). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση δραστηριοτήτων αερομοντελισμού σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων και οι πτήσεις αερομοντελισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!