Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Σ. Κυριακίδου: Το 20% των καρκινοπαθών στην Ευρώπη δεν λαμβάνουν την απαιτούμενη περίθαλψη
[Η Ναυτεμπορική]: Σ. Κυριακίδου: Το 20% των καρκινοπαθών στην Ευρώπη δεν λαμβάνουν την απαιτούμενη περίθαλψη

[Η Ναυτεμπορική]: Σ. Κυριακίδου: Το 20% των καρκινοπαθών στην Ευρώπη δεν λαμβάνουν την απαιτούμενη περίθαλψη

Ο καρκίνος είναι από τις κυριότερες προκλήσεις που αφορούν στην υγεία των πολιτών της ΕΕ τόνισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, κατά την παρουσίαση της Επιτροπής των αποστολών της ΕΕ με στόχο σταθερές λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις.

«Η πανδημία της COVID-19 απλώς μας υπενθύμισε πολύ έντονα ότι ο καρκίνος είναι μία από τις κυριότερες προκλήσεις που αφορούν στην υγεία για την Ένωσή μας. Πρόκειται για μία πρόκληση που αφορά λίγο πολύ όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, αμέτρητες οικογένειες και αυτό ασκεί ανείπωτη πίεση στα υγειονομικά συστήματα» ανέφερε η κ. Κυριακίδου.

Συμπλήρωσε ότι «ακόμη και πριν από την πανδημία, ο καρκίνος επρόκειτο να γίνει η κορυφαία αιτία θανάτου στην ΕΕ έως το 2035.

Έκτοτε, μάθαμε ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο περιπτώσεις καρκίνου θα μπορούσαν να μην διαγνωστούν σε όλη την Ευρώπη λόγω της COVID-19. Περίπου 100 εκατομμύρια έλεγχοι δεν πραγματοποιήθηκαν. Αυτό σημαίνει διάγνωση μεταγενέστερου σταδίου και λιγότερες πιθανότητες επιβίωσης».

Επίσης, επισήμανε ότι το 20% των καρκινοπαθών στην Ευρώπη δεν λαμβάνουν ακόμη τη χειρουργική επέμβαση ή τη χημειοθεραπεία που χρειάζονται.

«Η πανδημία όχι μόνο έχει επηρεάσει αρνητικά τη διάγνωση του καρκίνου, τη θεραπεία και τη φροντίδα, μεγαλώνοντας το άγχος των ασθενών και όσων έχουν επιβιώσει, αλλά προκάλεσε επίσης σημαντικές δυσκολίες για κρίσιμες έρευνες και καινοτομία.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, καταλαβαίνουμε πώς η έρευνα, η καινοτομία, η ψηφιοποίηση και οι νέες τεχνολογίες μπορούν να σώσουν ζωές» υπογράμμισε η Ευρωπαία Επίτροπος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!