Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κυρ. Μητσοτάκης: Σημαντική μέρα για την Κρήτη- Πολλαπλά τα οφέλη από τη διασύνδεση με την Πελοπόννησο
[Η Ναυτεμπορική]: Κυρ. Μητσοτάκης: Σημαντική μέρα για την Κρήτη- Πολλαπλά τα οφέλη από τη διασύνδεση με την Πελοπόννησο

[Η Ναυτεμπορική]: Κυρ. Μητσοτάκης: Σημαντική μέρα για την Κρήτη- Πολλαπλά τα οφέλη από τη διασύνδεση με την Πελοπόννησο

Σημαντική μέρα για την Κρήτη χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαιρέτησε την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Πελοπόννησο .

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Κρήτη. Τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρική διασύνδεση με την Πελοπόννησο. Το νησί ηλεκτροδοτείται πλέον και από το ηπειρωτικό σύστημα μέσω του νέου υποβρύχιου καλωδίου Υψηλής Τάσης», έγραψε στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι πρόκειται για το πρώτο βήμα για την ένταξη του νησιού στο Εθνικό Σύστημα Ενέργειας που θα ολοκληρωθεί με τη διασύνδεση Κρήτης-Αττικής το 2023.

Όπως είπε επίσης, «πρόκειται για τη μεγαλύτερη καλωδιακή σύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος παγκοσμίως, συνολικού μήκος 174 χλμ. (χερσαία και υποβρύχια τμήματα), τάσης 150 kV και μεταφορικής ικανότητας έως 300 MW».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμα πως τα οφέλη είναι πολλαπλά. Συνοψίζοντάς τα, ανέφερε:

«Δεν είναι μόνο η ομαλοποίηση της ηλεκτροδότησης και η ενεργειακή επάρκεια. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα αφού η διασύνδεση:

- Θα καλύψει το 1/3 των ενεργειακών αναγκών της Κρήτης και θα διευρύνει το περιθώριο για την ανάπτυξη ΑΠΕ στο νησί κατά 180 MW.

- Με τη λειτουργία της η εξάρτηση από τους τοπικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής θα μειωθεί σημαντικά, οδηγώντας σε μείωση των εκπομπών CO2 κατά 100.000 τόνους ανά έτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!