Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κυρ. Μητσοτάκης: Είμαστε έτοιμοι για το ψηφιακό πιστοποιητικό- Ταχεία λωρίδα μετακίνησης ταξιδιωτών
[Η Ναυτεμπορική]: Κυρ. Μητσοτάκης: Είμαστε έτοιμοι για το ψηφιακό πιστοποιητικό- Ταχεία λωρίδα μετακίνησης ταξιδιωτών

[Η Ναυτεμπορική]: Κυρ. Μητσοτάκης: Είμαστε έτοιμοι για το ψηφιακό πιστοποιητικό- Ταχεία λωρίδα μετακίνησης ταξιδιωτών

Σε μία ενιαία βάση δεδομένων όπου συνδυάζονται στοιχεία από τις βάσεις όσων νόσησαν με Covid-19 αλλά και όσων έχουν εμβολιαστεί θα στηρίζεται τo ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό EU Digital COVID Certificate, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα από την κυβέρνηση και αναμένεται να διευκολύνει τη ροή των ταξιδιών . Μάλιστα όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, η χώρα μας είναι έτοιμη να το ενεργοποιήσει νωρίτερα από την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, η πλατφόρμα απαιτούσε δύο πράγματα για να είναι αποτελεσματική και λειτουργική, να είναι κοινή σε όλα τα κράτη της ΕΕ και να διασφαλίζεται ότι τα στοιχεία που παρέχονται είναι ακριβή.

Πρόκληση για αυτή την ενιαία βάση όπου θα ενσωματώνονται οι πληροφορίες όσων έχουν νοσήσει ή εμβολιαστεί, χαρακτήρισε ο κ. Πιερρακάκης όσους επιλέγουν να ταξιδέψουν έχοντας κάνει τεστ PCR το οποίο λήγει έπειτα από 27 ώρες. Σε αυτή την περίπτωση ο υπουργός εξήγησε ότι το θέμα που προκύπτει είναι πώς ένας τουρίστας μπορεί να αποκτήσει νέο πιστοποιητικό αφού έληξε το αρχικό του. Σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιηθεί η φόρμα PLF, θα γίνει ταυτοποίηση και θα εκδοθεί ειδικό πιστοποιητικό στους τουρίστες εφόσον κάνουν το τεστ στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το πιστοποιητικό ένα περίπλοκο εργαλείο που συνδυάζει πολλές πληροφορέις για να αποτελέσει τελικά μια «ταχεία λωρίδα για ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής ένωσης». «Κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τη χώρα μας, εν μέσω τουριστικής περιόδου», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότη ο κορωνοϊός έδρασε ως ο μεγάλος επιταχυντής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!