Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κυρ. Μητσοτάκης: Έτοιμη η κυβέρνηση να εφαρμόσει επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό του ιού
[Η Ναυτεμπορική]: Κυρ. Μητσοτάκης: Έτοιμη η κυβέρνηση να εφαρμόσει επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό του ιού

[Η Ναυτεμπορική]: Κυρ. Μητσοτάκης: Έτοιμη η κυβέρνηση να εφαρμόσει επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό του ιού

Αναγνωρίζοντας ότι η περιοχή της Αττικής αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα με την διασπορά του κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η «κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού» στην περιοχή. «Τα μέτρα αυτά θα μπορούσαν να αποφασιστούν και σήμερα, εφόσον το αποφασίσουμε και να τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα για να είμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Αττική αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα μας. Ενδεικτικά, από τα 359 κρούσματα που ανακοίνωσε χθες ΕΟΔΥ, τα 322 είναι εγχώρια κρούσματα και τα 212 εντοπίστηκαν στην Αττική . Το λεκανοπέδιο καταγράφει σταθερά υψηλά κρούσματα, ενώ τις τρεις τελευταίες ημέρες ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων έχει ανέβει πάνω από 170 «απορροφώντας» το μεγαλύτερο μέρος των κρουσμάτων στη χώρα.

Στη διάρκεια της σημερινής τακτικής σύσκεψης για την πορεία της επιδημίας, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι είναι έτοιμος να πάρει «μετά από τη σχετική εισήγηση και της Επιτροπής σήμερα, και κάποια πρόσθετα μέτρα όσον αφορά τις δημόσιες συναθροίσεις, την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες, μέτρα τα οποία να ενθαρρύνουν την τηλεργασία και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις».

«Και θέλω πάλι να τονίσω ότι τα μέτρα τα οποία παίρνουμε πρέπει πρώτα απ΄όλα να είμαστε σίγουροι ότι είναι εφαρμόσιμα, ότι τα εξηγούμε με την απαραίτητη πειστικότητα και ότι, τελικά, είναι εκείνα τα μέτρα τα οποία πρέπει να πάρουμε για να αποφύγουμε, ο μη γένοιτο, μέτρα τα οποία θα έχουν οικονομική αντίκτυπο, βαρύ, το οποίο αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία πολύ απλά δεν το αντέχουν» δήλωσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας επίσης τη σημασία της μάσκας- ειδικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!