Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κυρ. Μητσοτάκης: Η επιτάχυνση των εμβολιασμών είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τη μετάλλαξη Δέλτα
[Η Ναυτεμπορική]: Κυρ. Μητσοτάκης: Η επιτάχυνση των εμβολιασμών είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τη μετάλλαξη Δέλτα

[Η Ναυτεμπορική]: Κυρ. Μητσοτάκης: Η επιτάχυνση των εμβολιασμών είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τη μετάλλαξη Δέλτα

Τους πολίτες κάλεσε εκ νέου να εμβολιαστούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Κερατσίνι όπου παρέστη στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας. «Δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμα με την πανδημία», τόνισε απευθύνοντας νέα έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Τα εμβόλια δουλεύουν, είναι αποτελεσματικά, σας προστατεύουν, μας προστατεύουν όλους, και ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε, ειδικά την επιθετική μετάλλαξη Δέλτα, που βλέπετε, ήδη, ότι είχε κάνει την εμφάνισή της και στην πατρίδα μας, όπως συμβαίνει και παντού στην Ευρώπη, είναι να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τις τελευταίες επτά μέρες σημειώνεται επιτάχυνση ως προς την προθυμία των πολιτών να κλείσουν ραντεβού.

Ο κ. Μητσοτάκης αφού επανέλαβε τα στατικά στοιχεία των κρουσμάτων, που δείχνουν πως το 99% των πολιτών που είτε νοσηλεύτηκαν, είτε έχασαν τη ζωή τους ήταν ανεμβολίαστοι, εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα διατηρηθεί η αυξημένη προσέλευση και επιθυμία για εμβολιασμό.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι, τελικά, θα τα καταφέρουμε, θα βγούμε νικητές και από αυτήν την περιπέτεια, για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε ακόμα πιο συστηματικά με τα μακροπρόθεσμα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας», είπε ο πρωθυπουργός.

Για τον ίδιο, όπως τόνισε, «η Πρωτοβάθμια Υγεία είναι το μεγάλο στοίχημα το οποίο πρέπει να κερδίσουμε την επόμενη μέρα».

«Και καθώς η πανδημία με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο φτάνει στο τέλος της, εμείς θέτουμε από τώρα τα θεμέλια για ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο θα δίνει μόνο έμφαση στα νοσοκομεία μας, θα ξεκινάει από την πρόληψη, τη δημόσια υγεία, θα περνάει στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, θα ενισχύσει και θα εξορθολογήσει το νοσοκομειακό χάρτη της χώρας μας και βέβαια θα ασχοληθεί και με ευαίσθητα ζητήματα, όπως αυτά που έχουν να κάνουν με διαχείριση δύσκολων καταστάσεων, ασθενειών οι οποίες, δυστυχώς, δεν μπορούν ακόμα να αντιμετωπιστούν», εξήγησε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!