Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κυρ. Μητσοτάκης : Δεν θα μπούμε σε μία κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία
[Η Ναυτεμπορική]: Κυρ. Μητσοτάκης : Δεν θα μπούμε σε μία κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία

[Η Ναυτεμπορική]: Κυρ. Μητσοτάκης : Δεν θα μπούμε σε μία κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία

«Στρατηγική συνεργασία» χαρατκήρισε την αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου «Athens Democracy Forum».

Αναφερόμενος στο λόγο που έγινε αυτή η συμφωνία, ο κ Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «υπάρχει το άρθρο της αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής, που λέει πως εάν ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη δεχθεί επίθεση τότε το άλλο θα συνδράμει προς βοήθεια».

«Συμβολίζει την δέσμευση της Γαλλίας αλλά και το ενδιαφέρον της για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Πήραμε τις φρεγάτες στο καλύτερο τίμημα και στον καλύτερο χρόνο παράδοσης» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Πήραμε πλοία που θα βάλουν το Πολεμικό μας Ναυτικό στην ψηφιακή εποχή και που θα μας ενισχύσουν σημαντικά την αποτρεπτική μας ικανότητα».

Σε ερώτηση γιατί να γίνει αυτή η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, αφού η Ελλάδα είναι και μέλος του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός απάντησε πως «η συμφωνία συμβαδίζει με τις κατευθυντήριες γραμμές του ΝΑΤΟ περί αναβάθμισης της αμυντικής ικανότητας των κρατών – μελών του».

Επέκταση της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ για ακόμη 5 χρόνια

«Υποχρέωση μου είναι να υπερασπιστώ την πατρίδα μου. Πρόκειται επίσης για μία ξεκάθαρη στάση από την πλευρά της ΕΕ να κινείται για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της σε περιοχές, που το ΝΑΤΟ δεν θέλει να εμπλακεί και χωρίς την έγκριση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας», συνέχισε τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπογράψει την επέκταση της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ για ακόμη 5 χρόνια.

«Δεν υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα σε ΗΠΑ, Γαλλία και Ελλάδα, οι εν λόγω πρωτοβουλίες είναι αλληλοσυμπληρωματικές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!