Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κύπρος: Κίνητρα για ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης
[Η Ναυτεμπορική]: Κύπρος: Κίνητρα για ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης

[Η Ναυτεμπορική]: Κύπρος: Κίνητρα για ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης

Κίνητρα προκειμένου να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη στο νησί ανακοίνωσε ο νέος υπουργός Υγείας της Κύπρου Μιχάλης Χατζηπαντέλας με το που ανέλαβε επίσημα το υπουργείο.

Το Υπουργικό Συμβούλιο μελέτησε τα επιδημιολογικά δεδομένα και την εξέλιξη του Εμβολιαστικού Πλάνου και οι αποφάσεις που πάρθηκαν στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω προώθηση του εμβολιαστικού προγράμματος. Ο υπουργός επεσήμανε ότι απευθύνεται κυρίως στους νέους και στο μέλλον αυτού του τόπου, και τους καλεί να αναλογιστούν το μέγεθος της ευθύνης τους, για να προστατεύσουν πρωτίστως τους εαυτούς τους και στη συνέχεια, τα μέλη της οικογένειάς τους, τους γονείς τους, τον παππού και την γιαγιά, το σύνολο της κοινωνίας μας γενικότερα.

Σε πέντε πυλώνες

Συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα μια σειρά μέτρων που χωρίζονται σε πέντε πυλώνες, ως ακολούθως:
Παραχώρηση κινήτρων για ενθάρρυνση και επίσπευση του εμβολιαστικού προγράμματος:

  • Παραχώρηση επιδόματος διακοπών σε εμβολιασμένους από τις 15 Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου. Όλες οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από το Υφυπουργείο Τουρισμού την ερχόμενη Δευτέρα.
  • Παραχώρηση πενθήμερης τιμητικής άδειας σε όσους εθνοφρουρούς εμβολιάστηκαν ή θα εμβολιαστούν μέχρι 31 η Αυγούστου 2021. Οι τιμητικές ημέρες θα χορηγηθούν στους εθνοφρουρούς της 2020 ΕΣΣΟ όσο και στους στρατεύσιμους της 2021 ΕΣΣΟ.
  • Οι εργαζόμενοι του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να απουσιάζουν από την εργασία τους ολόκληρη την ημέρα του εμβολιασμού τους, χωρίς η ημέρα να αφαιρείται από την άδεια αναπαύσεως του εργαζόμενου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!