Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κύπρος: Εξακολουθούν να ανιχνεύονται κρούσματα από ταξιδιώτες
[Η Ναυτεμπορική]: Κύπρος: Εξακολουθούν να ανιχνεύονται κρούσματα από ταξιδιώτες

[Η Ναυτεμπορική]: Κύπρος: Εξακολουθούν να ανιχνεύονται κρούσματα από ταξιδιώτες

Ελαφρά ανησυχία προκαλούν τα ελάχιστα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, καθώς τις τελευταίες ημέρες αυτά αφορούν μόνο ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Δύο νέα κρούσματα ανιχνεύτηκαν το τελευταίο 24ωρο, με το ένα εξ αυτών να είναι επαφή του χθεσινού κρούσματος που έφτασε στο νησί από τις ΗΠΑ.

Το δεύτερο άτομο είναι Κύπριος που υποβλήθηκε σε εργαστηριακό έλεγχο με δική του πρωτοβουλία, χωρίς να παρουσιάζει συμπτώματα. Έφτασε στην Κύπρο στις 26 Ιουνίου από χώρα της Κατηγορίας Α.

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος από το πρόγραμμα ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών. Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν 93 εργαστηριακές εξετάσεις. Από τα δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, διεκπεραιώθηκαν 403 εργαστηριακές διαγνώσεις, ενώ, από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν 155 εργαστηριακές εξετάσεις, και από το πρόγραμμα ελέγχου δομών μεταναστών, ολοκληρώθηκε ο εργαστηριακός έλεγχος για 5 δείγματα. Τέλος, από τα δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από προσωπικούς ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, διεκπεραιώθηκαν 277 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 998.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει και ένας ασθενής που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου με τη νόσο Covid-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!