Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κύπρος: Εκτός ελέγχου φωτιά σε 8 «μέτωπα» – Ενεργοποίηση του Εθνικού Σχεδίου «Ήφαιστος»
[Η Ναυτεμπορική]: Κύπρος: Εκτός ελέγχου φωτιά σε 8 «μέτωπα» – Ενεργοποίηση του Εθνικού Σχεδίου «Ήφαιστος»

[Η Ναυτεμπορική]: Κύπρος: Εκτός ελέγχου φωτιά σε 8 «μέτωπα» – Ενεργοποίηση του Εθνικού Σχεδίου «Ήφαιστος»

Στην ενεργοποίηση του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου «Ήφαιστος» προχωρά η Κύπρος λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης με την φωτιά που ξέσπασε σε ορεινές περιοχές των Επαρχιών Λεμεσού και Λάρνακας, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μ. Πελεκάνος.

Η πυρκαγιά, που προς το παρόν βρίσκεται εκτός ελέγχου, ξεκίνησε από το χωριό Αρακαπάς και επεκτάθηκε στις κοινότητες Επταγώνιας, Οράς, Μελίνης, Συκόπετρας, Οδού, Αγίων Βαβατσινιάς και Βαβατσινιάς. Το έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς είναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω της μεγάλης έκτασης και ειδικά της πολύ μεγάλης περιμέτρου της.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, πέραν των επίγειων δυνάμεων, επιχειρούν το σύνολο των πτητικών μέσων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Βρετανικών Βάσεων, καθώς και πτητικά και επίγεια μέσα της Εθνικής Φρουράς, ενώ έχει ζητηθεί βοήθεια για αποστολή πτητικών μέσων από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, εντός της ημέρας, αναμένεται άφιξη δύο αεροσκαφών τύπου Canadair από την Ελλάδα και δύο αεροσκαφών από το Ισραήλ, ενώ ζητήθηκε ενίσχυση με ακόμα τέσσερα πτητικά μέσα, μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού RescEU.

Η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη άμεσα και κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αποστέλλει δύο αεροσκάφη CanadairCL-415 για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή Αρακαπά Λεμεσού.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, παραμένει σε επαφή με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη για την άμεση παροχή συνδρομής, τόσο με τα δύο αεροσκάφη όσο και με κάθε άλλο διαθέσιμο μέσο, εφόσον χρειαστεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!