Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κίνητρα για την αξιοποίηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου
[Η Ναυτεμπορική]: Κίνητρα για την αξιοποίηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου

[Η Ναυτεμπορική]: Κίνητρα για την αξιοποίηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου

Η σημερινή συγκυρία -των υψηλών τιμών φυσικού αερίου και των εκτιμήσεων για αυξημένη ζήτηση στο ορατό μέλλον- καθιστά επιτακτική την ανάγκη η Ελλάδα να αποκτήσει σαφήνεια για τα δικά της δυνητικά αποθέματα φυσικού αερίου και οι επενδυτές να συνειδητοποιήσουν ότι οι επενδύσεις στον εν λόγω κλάδο όχι απλώς δεν είναι ασύμβατες προς τους στόχους για διείσδυση των ΑΠΕ, αλλά αντίθετα σταθεροποιούν και προσθέτουν αξία στο εγχείρημα της πράσινης μετάβασης.

Το μήνυμα αυτό έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Αριστοφάνης Στεφάτος κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησης με εκπροσώπους του Τύπου. Γι’ αυτό και αποτελεί προτεραιότητα για την ΕΔΕΥ να δώσει κίνητρα (αίροντας γραφειοκρατικά εμπόδια, ολοκληρώνοντας τις αδειοδοτήσεις κ.λπ.) προς τους ενεργειακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (Total, Exxon Mobil, ΕΛΠΕ, Energean) για να προχωρήσουν τις σεισμικές και γεωλογικές έρευνες στα οικόπεδα που είχαν παραχωρηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Όπως σημείωσε ο κ. Στεφάτος: «Πρέπει να καταλάβουμε πού βρίσκονται τα κοιτάσματα του φυσικού αερίου και τι αξία έχουν, ώστε να πάρουμε στη συνέχεια τις καλύτερες αποφάσεις για την αξιοποίησή τους».
Από τις μελέτες της ΕΔΕΥ (που έχουν βασιστεί στα αρχικά ευρήματα των εταιρειών-παραχωρησιούχων των οικοπέδων) προκύπτουν ενδείξεις ότι στην Ελλάδα θα μπορούσαν να υπάρχουν ποσότητες φυσικού αερίου συγκρίσιμες με αυτές του πολύ μεγάλου κοιτάσματος «Ζορ» που ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο το 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!