Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: O κυνηγός της Ψυχής αποκαλύπτεται
[Η Ναυτεμπορική]: O κυνηγός της Ψυχής αποκαλύπτεται

[Η Ναυτεμπορική]: O κυνηγός της Ψυχής αποκαλύπτεται

Δεξιά στην εικόνα ένας από τους τέσσερις κινητήρες του σκάφους και αριστερά στιγμιότυπο από τις δοκιμές του.

Στα μέσα του 19ου αιώνα ο Ιταλός αστρονόμος Ανιμπάλε ντε Γκάσπαρις ανακάλυψε εννέα αστεροειδείς. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ένας διαστημικός βράχος με διάμετρο 240 χλμ., ένας από τους μεγαλύτερους στην Κύρια Ζώνη αστεροειδών του ηλιακού μας συστήματος. Ο αστεροειδής έλαβε την ονομασία 16 Psyche από το όνομα της νύμφης της ελληνικής μυθολογίας Ψυχής.

Ο αστεροειδείς έλαβε μεγάλη δημοσιότητα όταν διαπιστώθηκε ότι διαθέτει κολοσσιαίας αξίας ορυκτό πλούτο. Οι παρατηρήσεις έχουν δείξει ότι υπάρχουν τεράστιες ποσότητες χρυσού, πλατίνας, νικελίου και σιδήρου στην επιφάνεια αλλά και το εσωτερικό του. Η αξία του ορυκτού πλούτου της Ψυχής εκτιμώνται στα 7-10 πεντάκις εκατ. δολάρια.

Η NASA οργανώνει μια αποστολή εξερεύνηση της Ψυχής και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις δοκιμές που γίνονται στο σκάφος που θα χρησιμοποιηθεί. Δόθηκαν στη δημοσιότητα εικόνες από τις δοκιμές των κινητήρων του που θα λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια αλλά και το φυσικό αέριο ξένο.

Το σκάφος είναι προγραμματισμένο να εκτοξευτεί τον Αύγουστο του 2022 και αν όλα πάνε καλά μετά από περίπου 3,5 χρόνια αφού διανύσει περίπου δύο δισ. χλμ. θα συναντήσει την Ψυχή η οποία πιστεύεται ότι αποτελεί μέρος του πυρήνα ενός πρωτοπλανήτη στις απαρχές του ηλιακού μας συστήματος ο οποίος καταστράφηκε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!