Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τα κινεζικά εμβόλια, η παραλλαγή Δέλτα και οι… αμφιβολίες
[Η Ναυτεμπορική]: Τα κινεζικά εμβόλια, η παραλλαγή Δέλτα και οι… αμφιβολίες

[Η Ναυτεμπορική]: Τα κινεζικά εμβόλια, η παραλλαγή Δέλτα και οι… αμφιβολίες

Η γρήγορη διάδοση της παραλλαγής Δέλτα έχει οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα ημερήσιων κρουσμάτων, ακόμα και σε χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Σε ανάλυσή του το CNBC την προηγούμενη εβδομάδα διαπίστωσε ένα κοινό σημείο μεταξύ των χωρών με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού και υψηλά ποσοστά μόλυνσης από Covid-19. Όπως ανέφερε οι περισσότερες βασίζονται σε εμβόλια που κατασκευάζονται στην Κίνα.

Το CNBC διαπίστωσε ότι τα εβδομαδιαία κρούσματα παρέμειναν αυξημένα σε τουλάχιστον έξι από τις πιο εμβολιασμένες χώρες του κόσμου. Οι πέντε από αυτές όμως βασίζονται σε εμβόλια από την Κίνα.

Αναλυτικότερα, η μελέτη εντόπισε 36 χώρες με περισσότερες από 1.000 εβδομαδιαίες νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ανά εκατομμύριο μέχρι τις 6 Ιουλίου, χρησιμοποιώντας στοιχεία από το Our World in Data. Μεταξύ αυτών των 36 όπου περισσότερο από το 60% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά του Covid, οι έξι από τις πιο εμβολιασμένες χώρες κατέγραφαν υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων παρά τη σημαντική πρόοδο στους εμβολιασμούς. Πρόκειται για τις εξής χώρες: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σεϋχέλλες, Μογγολία, Ουρουγουάη, Χιλή και Ηνωμένο Βασίλειο. Από αυτές μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο δεν εξαρτάται από κινεζικά εμβόλια.

Τα δεδομένα αυτά για την περιορισμένη αποτελεσματικότητα των κινεζικών εμβολίων έναντι της μετάλλαξης Δέλτα η οποία είναι σε τροχιά επικράτησης έχουν καλλιεργήσει ένα κλίμα δυσπιστίας για τα εμβόλια της Κίνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!