Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την τριτοβάθμια εκπαίδευση
[Η Ναυτεμπορική]: ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την τριτοβάθμια εκπαίδευση

[Η Ναυτεμπορική]: ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Για εργαλειοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μιλά σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει κανένα πλάνο για τη βελτίωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά κάνει ό,τι περνά από το χέρι με σαφή στόχευση την εργαλειοποίση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που θα οδηγήσει σε αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων», σημειώνει.

«Με την Βάση Εισαγωγής και τον τρόπο υπολογισμού της, χωρίς κανένα ακαδημαϊκό κριτήριο, αλλά μόνο πατώντας πάνω σε στατιστικά μεγέθη περίπου 40.000 υποψήφιοι έμαθαν σήμερα ότι μένουν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι πρόκειται για κάποια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αν την ίδια ώρα η Κυβέρνηση δεν αγωνίζονταν όλη την χρονιά για την προώθηση των ιδιωτικών Κολλεγίων», συμπληρώνει.

Για τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως ότι οι “νέοι δεν εγκλωβίζονται πλέον στα Πανεπιστήμια”, το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι είναι απολύτως δικαιολογημένες, καθώς, «η ίδια δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το ελληνικό Πανεπιστήμιο και ότι αυτό συμβολίζει».

«Η Αρχιτεκτονική Σχολή της Ξάνθης που έμεινε χωρίς ούτε έναν εισακτέο είναι εμβληματική περίπτωση αστοχίας του νόμου της Νέας Δημοκρατίας και μόνο στόχο έχει απλώς να περικόψει με βάση στατιστικά μεγέθη την πρόσβαση των αποφοίτων του λυκείου στο δημόσιο πανεπιστήμιο», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

«Οι σχολές των πόλεων της περιφέρειας επίσης έμειναν με ελάχιστους εισαχθέντες παρά την πολύχρονη παρουσία τους στο επιστημονικό γίγνεσθαι, γιατί οι οικογένειες των φοιτητών δεν μπορούν να τους στηρίξουν οικονομικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!