Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ΚΙΝΑΛ: Εικόνα εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων από τις εξελίξεις στην Τράπεζας Πειραιώς
[Η Ναυτεμπορική]: ΚΙΝΑΛ: Εικόνα εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων από τις εξελίξεις στην Τράπεζας Πειραιώς

[Η Ναυτεμπορική]: ΚΙΝΑΛ: Εικόνα εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων από τις εξελίξεις στην Τράπεζας Πειραιώς

«Σοβαρά ερωτήματα και εύλογες υποψίες για τις προθέσεις της» δημιουργεί σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, η «απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να προχωρήσει μέσα σε δυσμενείς οικονομικές συνθήκες σε αποεπένδυση από την Τράπεζα Πειραιώς», όπως αναφέρει αναλυτική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Συγκεκριμένα το Κίνημα Αλλαγής αφήνει υπαινιγμούς για σκοπιμότητες στη βιαστική, όπως αναφέρει, αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας και διατυπώνει τα εξής ερωτήματα:

«Αν η κυβέρνηση πράγματι πιστεύει στην επιτυχία του εμβολιασμού, στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, στην επίτευξη του σχεδίου εξυγίανσης της Τράπεζας Πειραιώς, γιατί τέτοια αδικαιολόγητη βιασύνη;

• Όταν αυτή λειτουργεί εις βάρος του ελληνικού δημοσίου και του Έλληνα φορολογούμενου; Με κίνδυνο απώλειας 1,5-2 δισ. ευρώ ακόμη;

• Πώς θα δώσει το ελληνικό δημόσιο ως μέτοχος μέσω του ΤΧΣ την έγκριση για υλοποίηση της ΑΜΚ, χωρίς να γνωρίζει αν η διαδικασία που έχει ανακοινωθεί θα του διασφαλίζει σε κάποιο βαθμό τα συμφέροντά του και δε θα οδηγήσει σε πλήρη απαξίωση της ακριβοπληρωμένης συμμετοχής του;».

Υπογραμμίζει ότι η αποεπένδυση του Ελληνικού Δημοσίου δεν συνδέεται απαραίτητα με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) που ανακοίνωσε η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. Τονίζει, όμως πως «επιλέγοντας τη σύνδεση αποεπένδυσης-αύξησης, η Κυβέρνηση οδηγεί στην “πώληση” του μεριδίου του ελληνικού δημοσίου μέσα σε μια δυσμενή οικονομική συγκυρία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!