Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ΚΙΝΑΛ: Αιχμές και διαξιφισμοί στην προεκλογική κούρσα – Τι είπαν Ανδρουλάκης-Λοβέρδος-Παπανδρέου
[Η Ναυτεμπορική]: ΚΙΝΑΛ: Αιχμές και διαξιφισμοί στην προεκλογική κούρσα – Τι είπαν Ανδρουλάκης-Λοβέρδος-Παπανδρέου

[Η Ναυτεμπορική]: ΚΙΝΑΛ: Αιχμές και διαξιφισμοί στην προεκλογική κούρσα – Τι είπαν Ανδρουλάκης-Λοβέρδος-Παπανδρέου

Kαθώς απομένουν σχεδόν 13 ακόμη μέρες για τον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, ανεβαίνουν οι τόνοι και καταγράφονται οι πρώτοι διαξιφισμοί ανάμεσα στους Ν. Ανδρουλάκη, Α. Λοβέρδο και Γ. Παπανδρέου. Όπως συνέβη αργά το βράδυ της Δευτέρας, μέσω του «Mega», όπου και οι τρεις βασικοί υποψήφιοι μίλησαν, ξεχωριστά όμως ο ένας από τον άλλον.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε την ανάγκη το Κίνημα Αλλαγής να λάβει χαρακτηριστικά ενός νέου συμμετοχικού κόμματος, όπου θα ακούγεται η φωνή της κοινωνίας. «Έχω αποδείξει ότι σπάω κατεστημένα και στεγανά, καθώς θέλω να προχωρήσει η ανανέωση, δίνοντας χώρο σε νέους ανθρώπους και νέες ιδέες» είπε. Ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής εξήγησε πως βασική του επιδίωξη είναι να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να θέσει το ΚΙΝΑΛ την προοδευτική ατζέντα. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι απαιτούνται συναινέσεις και συνεννοήσεις στα μεγάλα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα και πως ο ίδιος το έχει αποδείξει ότι επιδιώκει ευρύτερες συναινέσεις. Επανέλαβε τις καταγγελίες ότι εξωθεσμικά κέντρα παρεμβαίνουν στα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ, ενώ σχετικά με την πανδημία μίλησε για ατολμία της κυβέρνησης και υπερασπίστηκε τον δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας με την αναβάθμιση του ΕΣΥ.

Η αιχμή του Νίκου Ανδρουλάκη, ότι ο ίδιος έμεινε στην παράταξη όταν άλλοι έφυγαν, προς τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιώργο Παπανδρέου αφορούσε την αποχώρησή τους από το ΠΑΣΟΚ, ο μεν κ. Λοβέρδος το 2012 για να ιδρύσει την πολιτική κίνηση ΡΙΚΚΣΥ και λίγο αργότερα τη Νέα Ελλάδα, ο δε Γιώργος Παπανδρέου το 2015 το ΚΙΔΗΣΟ. Επιπλέον, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος για άλλη μια φορά τόνισε ότι δεν δέχεται να ψηφίσουν εγγεγραμμένα μέλη άλλων κομμάτων, εν αντιθέσει με τον Ανδρέα Λοβέρδο που δηλώνει πως όλοι είναι καλοδεχούμενοι και τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε κάθε δημοκράτη, προοδευτικό πολίτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!