Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Ζητάει να αρθούν οι κυρώσεις στο Αφγανιστάν
[Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Ζητάει να αρθούν οι κυρώσεις στο Αφγανιστάν

[Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Ζητάει να αρθούν οι κυρώσεις στο Αφγανιστάν

Να αρθούν οι οικονομικές κυρώσεις στο Αφγανιστάν και να δοθεί στους Ταλιμπάν πρόσβαση σε δισεκατομμύρια δολάρια σε «παγωμένα» συναλλαγματικά αποθέματα, ζήτησε η Κίνα υπογραμμίζοντας τη βαθύτερη ρήξη μεταξύ Πεκίνου και Δύσης για το μέλλον της χώρας.

Το Αφγανιστάν αντιμετωπίζει οξεία οικονομική και ανθρωπιστική κρίση μετά την κατάληψη της χώρας από τους Ταλιμπάν.

«Τα συναλλαγματικά αποθέματα του Αφγανιστάν είναι εθνικά περιουσιακά στοιχεία. Ανήκουν στον λαό και πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τον λαό », ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας σε δήλωσή του, επικαλούμενο τις παρατηρήσεις του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Γουάνγκ Γι σε μια διαδικτυακή συνάντηση της G20 για το Αφγανιστάν. «Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως διαπραγματευτικό εργαλείο για να ασκήσουν πολιτική πίεση στο Αφγανιστάν», είπε.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένης της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, θα πρέπει να εξομαλύνουν τον δανεισμό της χώρας, πρόσθεσε ο Κινέζος υπουργός. Πρέπει επίσης να αρθούν οι «μονομερείς» κυρώσεις, σημείωσε.

Το χάσμα μεταξύ των χωρών

Τα σχόλια του Γουάνγκ αντικατοπτρίζουν το χάσμα μεταξύ των δυτικών κυβερνήσεων και της Κίνας και της Ρωσίας σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της επιστροφής της μαχητικής ισλαμιστικής ομάδας στην εξουσία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κάλεσε την Τετάρτη τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, να ενταχθούν σε μια «συντονισμένη διεθνή προσέγγιση».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας επιβεβαίωσε επίσης ότι οι ειδικοί απεσταλμένοι της Κίνας, της Ρωσίας και του Πακιστάν επισκέφθηκαν την Καμπούλ αυτήν την εβδομάδα για να συναντήσουν μέλη της ηγεσίας των Ταλιμπάν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!