Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Κίνα θέλει να εξοντώσει τον Αρμαγεδδώνα με πυραύλους
[Η Ναυτεμπορική]: Η Κίνα θέλει να εξοντώσει τον Αρμαγεδδώνα με πυραύλους

[Η Ναυτεμπορική]: Η Κίνα θέλει να εξοντώσει τον Αρμαγεδδώνα με πυραύλους

Η κινεζική διαστημική υπηρεσία θεωρεί ότι ένας απειλητικός αστεροειδής μπορεί να εξουδετερωθεί με μεγάλους πυραύλους και δημοσιεύει την σχετική μελέτη της στην επιθεώρηση «Icarus».

Η πτώση διαστημικών βράχων στην Γη είναι μια υπόθεση ρουτίνας για τον πλανήτη μας. Ακόμη και σήμερα μικρού μεγέθους διαστημικές… πέτρες καταφτάνουν στην Γη σχεδόν καθημερινά με τις περισσότερες να καταστρέφονται στην ατμόσφαιρα πριν καταλήξουν στην επιφάνεια και κάποιες να καταφέρνουν να περάσουν αλλά να μην προκαλούν κάποια ζημιά. Όμως κατά καιρούς μεσαίου αλλά και μεγάλου μεγέθους διαστημικοί βράχοι είτε αστεροειδείς είτε κομήτες πέφτουν στην Γη προκαλώντας τεράστιες ή ακόμη και πλανητικού επιπέδου καταστροφές. Τεράστιοι αστεροειδείς έχουν προκαλέσει μαζικές εξαφανίσεις της ζωής αρκετές φορές στην ιστορία της Γης και μια από αυτές, εκείνη που εξαφάνισε τους δεινοσαύρους, θεωρείται η πιο κομβική αφού άνοιξε τον δρόμο για την εμφάνιση του ανθρώπου.

Τα τελευταία χρόνια οι διαστημικές υπηρεσίες ασχολούνται επισταμένα με τον κίνδυνο της έλευσης κάποιου μεγάλου διαστημικού βράχου. Εχουν δημιουργηθεί μάλιστα ειδικά τμήματα παρακολούθησης της πορείας αστεροειδών που η τροχιά τους τους φέρνει κάποια στιγμή κοντά στην Γη και εντοπισμός των πιο επικίνδυνων εξ αυτών.

Παράλληλα στο τραπέζι πέφτουν συνεχώς σχέδια και ιδέες για την αντιμετώπιση ενός διαστημικού βράχου που θα θεωρηθεί ή θα διαπιστωθεί ότι πράγματι κινείται απειλητικά προς την Γη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!