Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Τέλος στις γραπτές εξετάσεις για μαθητές πρώτης και δευτέρας Δημοτικού
[Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Τέλος στις γραπτές εξετάσεις για μαθητές πρώτης και δευτέρας Δημοτικού

[Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Τέλος στις γραπτές εξετάσεις για μαθητές πρώτης και δευτέρας Δημοτικού

Η Κίνα απαγόρευσε σήμερα τις γραπτές εξετάσεις για τα παιδιά ηλικίας έξι και επτά ετών στο Δημοτικό σχολείο, καθώς η χώρα προσπαθεί να ελαφρύνει την πίεση που δέχονται οι μαθητές και η οποία θεωρείται τροχοπέδη για τη γεννητικότητα.

Το Πεκίνο άρχισε τον περασμένο μήνα μια ευρεία μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση, όπου ο υπερβολικός φόρτος εργασίας των μαθητών και τα απαγορευτικά κόστη των υποστηρικτικών μαθημάτων επικρίνονται όλο και περισσότερο.

Η εκπαίδευση στην Κίνα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και ελιτίστικη, με στόχο την επιτυχία στις εξετάσεις ζωής «γκαοκάο», οι οποίες καθορίζουν στο τέλος του Λυκείου την είσοδο ή μη στην ανώτερη εκπαίδευση.

Σύμφωνα με νέες κατευθυντήριες οδηγίες που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας, δεν θα είναι πλέον δυνατό να οργανώνονται γραπτές εξετάσεις στην πρώτη και τη δεύτερη τάξη του Δημοτικού.

«Οι υπερβολικά συχνές εξετάσεις παραφορτώνουν τους μαθητές και τους υποβάλλουν σε τεράστια πίεση», εκτιμά το υπουργείο.

Αυτό «βλάπτει την ψυχική και τη σωματική υγεία τους», υπογράμμισε το υπουργείο.

Τον περασμένο μήνα οι αρχές είχαν ήδη απαγορεύσει τα ιδιαίτερα μαθήματα υποστήριξης το σαββατοκύριακο και στη διάρκεια των σχολικών διακοπών.

Το μέτρο προκάλεσε σεισμό στον πολύ επικερδή εμπορικό εκπαιδευτικό τομέα και προκάλεσε αβεβαιότητα όσον αφορά την απασχόληση εκατομμυρίων εκπαιδευτικών.

Στην προσπάθειά τους για την επιτυχία των παιδιών τους, οι κινέζοι γονείς συνηθίζουν να τα εγγράφουν σε πολλαπλά εξωσχολικά μαθήματα, που συχνά είναι υπερβολικά δαπανηρά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!