Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Στα 115,5 δισ. δολ. οι επενδύσεις σε υποδομές υδάτινων πόρων
[Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Στα 115,5 δισ. δολ. οι επενδύσεις σε υποδομές υδάτινων πόρων

[Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Στα 115,5 δισ. δολ. οι επενδύσεις σε υποδομές υδάτινων πόρων

Οι επενδύσεις του Πεκίνου σε υποδομές περιβαλλοντολογικής προστασίας υδάτινων πόρων έφτασαν στο ύψος ρεκόρ των 770 δισεκατομμυρίων γουάν (περίπου 118,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων) την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με το υπουργείο Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων.

Οι τοπικές αρχές ενθαρρύνθηκαν για τη χρήση ειδικών κυβερνητικών ομολόγων, ενώ οι τοπικές τράπεζες αύξησαν την κλίμακα των επενδύσεων στην περιβαλλοντική προστασία των υδάτινων πόρων, στο μέτρο του δυνατού, προκειμένου να αντισταθμίσουν τις συνέπειες από την εξάπλωση της πανδημίας Covid-19, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο.

Ειδικά ομόλογα των τοπικών διοικήσεων, οικονομικού ύψους 150,9 δισεκατομμυρίων γουάν χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων προστασίας των υδάτινων πόρων το 2020, εξαπλασιάζοντας περίπου τους οικονομικούς πόρους που είχαν διατεθεί το 2019.

Τα έργα κατασκευής άρχισαν σε 45 μεγάλες υποδομές περιβαλλοντικής προστασίας των υδάτινων πόρων το 2020, μεταξύ αυτών, έργα για τον έλεγχο πλημμυρών, για την κατασκευή ταμιευτήρων ύδατος, αλλά και για υποδομές άρδευσης.

Κατά τη χρονιά που διανύουμε, η Κίνα θα επιταχύνει την κατασκευή των έργων για την προστασία των υδάτινων πόρων, δίνοντας ουσιαστικό ρόλο στη σταθεροποίηση των επενδύσεων, αλλά και στη διατήρηση της ανάπτυξης, όπως ανακοίνωσε το ίδιο υπουργείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!