Τρίτη, 13 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Κίνα «περνά» τις εκλογικές μεταρρυθμίσεις στο Χονγκ Κονγκ
[Η Ναυτεμπορική]: Η Κίνα «περνά» τις εκλογικές μεταρρυθμίσεις στο Χονγκ Κονγκ

[Η Ναυτεμπορική]: Η Κίνα «περνά» τις εκλογικές μεταρρυθμίσεις στο Χονγκ Κονγκ

Το κορυφαίο όργανο λήψης αποφάσεων του κοινοβουλίου της Κίνας ενέκρινε ομόφωνα σήμερα το σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος του Χονγκ Κονγκ, το οποίο θα ενισχύσει τον έλεγχο της πόλης όπως αναφέρουν τοπικοί πολιτικοί.

Η διαρκής επιτροπή της Εθνικής Λαϊκής Συνέλευσης ενέκρινε το σχέδιο με 167 ψήφους υπέρ έναντι καμίας κατά, έγραψε η εφημερίδα South China Morning Post επικαλούμενη τον μοναδικό αντιπρόσωπο της πόλης στο σώμα, Ταμ Γιου-τσανγκ

Κατά τη Μαρία Ταμ, πολιτικό του Χονγκ Κονγκ, ο αριθμός των άμεσα εκλεγμένων βουλευτών στο τοπικό κοινοβούλιο θα μειωθεί σε 20 (από 35) στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης, ενώ ο συνολικός αριθμός των μελών του σώματος θα αυξηθεί σε 90 (από 70 επί του παρόντος).

Σκοπός των μεταρρυθμίσεων είναι να διασφαλιστεί ότι μόνο «πατριώτες» μπορούν να διατεθούν για θέσεις εξουσίας, αναφέρει το BBC. Οι επικριτές προειδοποιούν ότι θα σημαίνει το τέλος της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ, κρατώντας κάθε αντιπολιτευτικό λόγο έξω από το κοινοβούλιο της πόλης.

Οι αλλαγές σημαίνουν ότι οι υποψήφιοι βουλευτές θα ελέγχονται πρώτα για την πίστη τους στην ηπειρωτική χώρα.

Το Πεκίνο ενέκρινε για πρώτη φορά το σχέδιο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου (NPC) νωρίτερα τον Μάρτιο.

Την Τρίτη, πολιτικοί του Χονγκ Κονγκ δήλωσαν ότι το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων της Κίνας, η Μόνιμη Επιτροπή του NPC, ψήφισε ομόφωνα για την έγκριση του σχεδίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!