Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Με καθυστέρηση οι εισαγωγικές εξετάσεις για 11 εκατομμύρια μαθητές εξαιτίας της πανδημίας
[Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Με καθυστέρηση οι εισαγωγικές εξετάσεις για 11 εκατομμύρια μαθητές εξαιτίας της πανδημίας

[Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Με καθυστέρηση οι εισαγωγικές εξετάσεις για 11 εκατομμύρια μαθητές εξαιτίας της πανδημίας

Σχεδόν 11 εκατομμύρια Κινέζοι μαθητές δίνουν σήμερα με καθυστέρηση ενός μήνα, τις ετήσιες εξετάσεις για την είσοδό τους στα πανεπιστήμια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και με τους επιτηρητές, ειδικά αυτή την χρονιά, να ελέγχουν όχι μόνο όσους αντιγράφουν, αλλά και τυχόν εμπύρετους μαθητές.

Οι διήμερες εξετάσεις -γνωστές στα κινεζικά με την ονομασία “gaokao”- αποτελούν πάντα μια πηγή άγχους για τους μαθητές και τους γονείς που ονειρεύονται να στείλουν τα παιδιά τους στα πανεπιστήμια, αλλά ο επικίνδυνος ιός συνιστά έναν ακόμη παράγοντα πίεσης.

Περισσότερα από 7.000 εξεταστικά κέντρα έχουν στηθεί σε όλη την χώρα και σχεδόν ένα εκατομμύριο επιτηρητές θα εποπτεύουν τους μαθητές, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Όσοι δίνουν εξετάσεις και εμφανίζουν συμπτώματα θα μεταφέρονται σε ένα δωμάτιο απομόνωσης που θα απολυμαίνεται, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Οι μαθητές, αλλά και οι επιτηρητές τους, χρειάστηκε να παρακολουθήσουν την κατάσταση της υγείας τους επί δύο εβδομάδες πριν από τις εξετάσεις, ενώ την ίδια στιγμή όσοι μαθητές προέρχονται από περιοχές υψηλού κινδύνου πρέπει οπωσδήποτε να φοράνε μάσκα κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!