Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Φόβοι για την εξάρτηση από ξένες τεχνολογίες
[Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Φόβοι για την εξάρτηση από ξένες τεχνολογίες

[Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Φόβοι για την εξάρτηση από ξένες τεχνολογίες

Η Κίνα είναι τουλάχιστον τρεις δεκαετίες μακριά από το να γίνει μια χώρα «μεγάλης δύναμης» στον τομέα των κατασκευών, δήλωσε σύμβουλος της κυβέρνησης σε απεσταλμένους του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος την Κυριακή, όπως μετέδωσε το BBC.

Πολλοί παρατηρητές θεωρούν ήδη την Κίνα ως «εργοστάσιο του πλανήτη», δεδομένου ότι πάνω από το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής, από αυτοκίνητα μέχρι τηλέφωνα, προέρχεται από εκεί. Ωστόσο η κινεζική ηγεσία προβληματίζεται για τη μεγάλη της εξάρτηση από τις ΗΠΑ για προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, όπως ημιαγωγοί.

«Οι βασικές δυνατότητες είναι ακόμα αδύναμες» προειδοποίησε ο Μιάο Γουέι. «Βασικές τεχνολογίες είναι στα χέρια άλλων» και η Κίνα κινδυνεύει να δεχτεί «χτύπημα στον λαιμό» προειδοποίησε ο ίδιος, που ήταν υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογιών Πληροφορικής για μια δεκαετία. Πλέον αποτελεί μέλος της Συμβουλευτικής Πολιτικής Συνέλευσης του Κινεζικού Λαού (CPPCC), κορυφαίου συμβουλευτικού φορέα της κυβέρνησης.

Αν και η Κίνα εξακολουθεί να παράγει πολύ μεγάλες ποσότητες καταναλωτικών και βιομηχανικών προϊόντων, η παραγωγή του κατασκευαστικού της τομέα ως ποσοστού της οικονομίας έχει μειωθεί. Πέρυσι ο κατασκευαστικός τομέας αντιστοιχούσε σε κάτι παραπάνω από το 1/4 του ΑΕΠ- το χαμηλότερο επίπεδο από το 2012.

«Η αναλογία της κατασκευαστικής παραγωγής προς το ΑΕΠ μειώνεται πολύ νωρίς και πολύ γρήγορα» είπε ο Μιάο σε ομιλία του στο Πεκίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!