Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Η έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας χτύπησε σπίτια κι εργοστάσια – Φόβοι για τον παγκόσμιο εφοδιασμό
[Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Η έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας χτύπησε σπίτια κι εργοστάσια – Φόβοι για τον παγκόσμιο εφοδιασμό

[Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Η έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας χτύπησε σπίτια κι εργοστάσια – Φόβοι για τον παγκόσμιο εφοδιασμό

Οι αυξανόμενες ελλείψεις ρεύματος στη βορειοανατολική Κίνα έχουν αφήσει σπίτια χωρίς ρεύμα κι έχουν σταματήσει την παραγωγή σε πολλά εργοστάσια. Ορισμένα καταστήματα λειτουργούν υπό το φως των κεριών, καθώς αυξήθηκε ο οικονομικός απολογισμός της πίεσης. Οι κάτοικοι στα βορειοανατολικά, όπου οι φθινοπωρινές θερμοκρασίες μειώνονται, ανέφεραν διακοπή ρεύματος κι έκαναν έκκληση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προς την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις προμήθειες.

Η επιβολή περιορισμού στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας εφαρμόστηκε κατά τις ώρες αιχμής από την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι κάτοικοι των πόλεων, συμπεριλαμβανομένου του Τσανγκτσούν, δήλωσαν ότι οι περικοπές σημειώνονται όλο και πιο συχνά και διαρκούν περισσότερο, αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η ενεργειακή κρίση της Κίνας, που προκλήθηκε από τον περιορισμένο εφοδιασμό άνθρακα και τα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών, έχει βλάψει τη βιομηχανική παραγωγή σε διάφορες περιοχές και θέτει σε κίνδυνο τις ήδη τεταμένες παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

Οι κατασκευαστές αντιμετωπίζουν τις υπάρχουσες ελλείψεις τσιπ επεξεργαστών, διαταραχές στη ναυτιλία και άλλες συνεχείς επιπτώσεις του παγκόσμιου τερματισμού των ταξιδιών και του εμπορίου για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στα βορειοανατολικά, τα εργοστάσια αδράνησαν στο να αποφύγουν την υπέρβαση των ορίων στη χρήση ενέργειας που επέβαλε το Πεκίνο για την προώθηση της αποδοτικότητας. Οικονομολόγοι και μια περιβαλλοντική ομάδα αναφέρουν ότι οι κατασκευαστές εξάντλησαν τη φετινή ποσόστωση ταχύτερα απ’ ό,τι είχε προγραμματιστεί, καθώς η ζήτηση για εξαγωγές ανέκαμψε από την πανδημία του κορωνοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!