Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Διαρκή σημάδια ανάκαμψης της μεταποίησης στις 51,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο
[Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Διαρκή σημάδια ανάκαμψης της μεταποίησης στις 51,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο

[Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: Διαρκή σημάδια ανάκαμψης της μεταποίησης στις 51,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο

Σημάδια ανάκαμψης συνεχίζει να παρουσιάζει η μεταποίηση στην Κίνα, όπως δείχνουν τα σημερινά στοιχεία για τον Σεπτέμβριο, καθώς οι εξαγωγές της χώρας ενισχύονται σταθερά από τη βελτίωση της ζήτησης στο εξωτερικό.

Ειδικότερα ο Δείκτης Υπευθύνων Παραγγελιών (PMI) για τη μεταποίηση αυτό τον μήνα, αυξήθηκε στις 51,5 μονάδες, από 51μονάδες τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, παραμένοντας πάνω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση για έβδομο μήνα.

Οι αναλυτές περίμεναν η μεταποιητική δραστηριότητα να διαμορφωθεί στις 51,2 μονάδες.

Ο τεράστιος βιομηχανικός κλάδος της Κίνας επιστρέφει σταθερά στα επίπεδα πριν από την πανδημία, η οποία παρέλυσε τις οικονομίες, καθώς η ζήτηση, η ανάπτυξη των υποδομών με μέτρα στήριξης και οι εκπληκτικά ανθεκτικές εξαγωγές δίνουν ώθηση στην ανάκαμψη.

Τα σημάδια ανάκαμψης παρατηρούνται επίσης και στον αντίστοιχο δείκτη Caixin/Markit, ο οποίος επικεντρώνεται περισσότερο σε μικρές και εξαγωγικές επιχειρήσεις. Ο δείκτης για τις νέες παραγγελίες αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάστημα 3 ετών, στις 53 μονάδες.

Παράλληλα σε υψηλό επίπεδο παρέμεινε και ο δείκτης ΡΜΙ για τις υπηρεσίες διαμορφούμενος στις 55,9 μονάδες για τον Σεπτέμβριο, από 55,2 τον Αύγουστο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!