Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: 63 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 σε 24 ώρες
[Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: 63 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 σε 24 ώρες

[Η Ναυτεμπορική]: Κίνα: 63 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες ενημερώθηκε πως επιβεβαιώθηκαν 63 κρούσματα του SARS-CoV-2, ο υψηλότερος αριθμός που ανακοινώνεται από τον Ιούλιο, καθώς οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν εστία του νέου κορωνοϊού που εντόπισαν σε περιοχή κοντά στο Πεκίνο.

Η χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο νέος κορωνοϊός πριν από έναν χρόνο έχει πρακτικά θέσει υπό έλεγχο την πανδημία από την άνοιξη, χάρη στους αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις, τη γενική χρήση μασκών προστασίας, στα περιοριστικά μέτρα και στις εφαρμογές ιχνηλάτησης μέσω κινητών τηλεφώνων.

Ωστόσο η Κίνα τις τελευταίες ημέρες καταγράφει άνοδο των κρουσμάτων, αν και οι αριθμοί που ανακοινώνει το υπουργείο Υγείας δεν έχουν καμία σχέση με τους απολογισμούς σε άλλα κράτη.

Αυστηρά μέτρα στη Σιτζιαζουάν

Τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Σιτζιαζουάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χεμπέι, που περιβάλλει το Πεκίνο — 51 περιπτώσεις, στις οποίες πρέπει να προστεθούν 59 ασυμπτωματικοί φορείς.

Στην περιοχή των 11 εκατομμυρίων κατοίκων αποφασίστηκε να κλείσουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Οι βασικοί αυτοκινητόδρομοι προς τη Σιτζιαζουάν, η οποία βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα νότια του Πεκίνου, έκλεισαν, ενώ τα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων και των τρένων ανεστάλησαν, για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.

Για λόγους υγειονομικής ασφάλειας, ο κυριότερος συγκοινωνιακός σταθμός της πόλης έκλεισε και δεν επιτρέπεται πλέον να εισέρχονται σε αυτόν ταξιδιώτες, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!