Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κύμα φυγής εργαζομένων Δημοσίου προς τη σύνταξη
[Η Ναυτεμπορική]: Κύμα φυγής εργαζομένων Δημοσίου προς τη σύνταξη

[Η Ναυτεμπορική]: Κύμα φυγής εργαζομένων Δημοσίου προς τη σύνταξη

Του Βασίλη Αγγελόπουλου
(email protected)

Μέσα σε μία διετία διπλασιάστηκαν οι αποχωρήσεις υπαλλήλων από το Δημόσιο λόγω συνταξιοδότησης. Τα στοιχεία που ενσωματώθηκαν στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού είναι ενδεικτικά του κύματος φυγής που υπάρχει στον δημόσιο τομέα. Την ίδια στιγμή, ανάλογη είναι και η πορεία στον ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα από μήνα σε μήνα να αυξάνονται οι αιτήσεις απονομής σύνταξης, οι οποίες εντάσσονται στο ήδη μεγάλο στοκ που υπάρχει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου υποβλήθηκαν σχεδόν 9.000 αιτήσεις περισσότερες σε σχέση με όσες είχαν υποβληθεί πέρυσι σε όλο τον χρόνο. Με δεδομένο ότι απομένουν και οι αιτήσεις του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, που συνήθως είναι αυξημένες, φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται οι δυσοίωνες προβλέψεις για πάνω από 200.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης εντός του 2021. Ακριβέστερα, σε ό,τι αφορά τον δημόσιο τομέα, τα στοιχεία δείχνουν ότι φέτος θα υποβληθούν 15.174 αιτήσεις για αποχώρηση από την εργασία λόγω σύνταξης.

Ο αριθμός αυτός είναι σχεδόν διπλάσιος από τις 8.191 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί το 2019, χρονιά διπλής εκλογικής αναμέτρησης, αλλά και προ πανδημίας. Αντίθετα, το 2020, έτος που ο κορονοϊός είχε «εισβάλει» για τα καλά στη χώρα, ανήλθαν σε 11.367 οι αιτήσεις αποχώρησης από τον δημόσιο τομέα. Είναι προφανές ότι το «κλείδωμα», από 1.1.2022, των νέων και αυξημένων ορίων ηλικίας έχει διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο ώστε να αυξηθούν τόσο πολύ οι αιτήσεις για απονομή σύνταξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!