Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κύμα αντιδράσεων σε όλη την ΕΕ για τις αυξήσεις στο ρεύμα
[Η Ναυτεμπορική]: Κύμα αντιδράσεων σε όλη την ΕΕ για τις αυξήσεις στο ρεύμα

[Η Ναυτεμπορική]: Κύμα αντιδράσεων σε όλη την ΕΕ για τις αυξήσεις στο ρεύμα

Η άνοδος των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας επιβαρύνει πλέον τα πορτοφόλια των καταναλωτών σε όλη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα οι κυβερνήσεις σε ολόκληρη την ΕΕ να αισθάνονται ήδη την πίεση.

Στην Ιταλία, οι λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκαν κατά 20% το τελευταίο τρίμηνο και αναμένεται να αυξηθούν κατά 40% από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικολογικής Μετάβασης Ρομπέρτο Τσινγκολάνι. «Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά γρήγοροι στην αύξηση των σταθμών παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές », τονίζει ο Ιταλός υπουργός και προειδοποιεί ότι οι πολίτες «δεν πρέπει να θεωρήσουν ότι η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσουν περισσότερα για το ηλεκτρικό ρεύμα».

Στην Ισπανία, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο πολιτικής κρίσης από τις τιμές ρεκόρ στην ηλεκτρική ενέργεια-οι οποίες τριπλασιάστηκαν στα 172,78 ευρώ ανά κιλοβατώρα το τελευταίο εξάμηνο. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ ενέκρινε δραστικά μέτρα για τη μείωση των λογαριασμών με προσωρινές φορολογικές περικοπές, περιορίζοντας το ποσοστό αύξησης των τιμών και αποκομίζοντας περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τα κέρδη των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας ,για την αναδιανομή τους στους καταναλωτές. Ο στόχος είναι να κρατηθούν λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος στα επίπεδα του 2018. «Θα μειώσουμε τα κέρδη των εταιρειών ενέργειας για να ωφεληθούν οι καταναλωτές», τόνισε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!